Διεθνές Συνέδριο: «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός»

12 Ιουλίου 2013

Ο διακεκριμένος πρωτοψάλτης και καθηγητής της βυζαντινής μουσικής Γιώργος Χατζηχρόνογλου, ως εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής και Υμνολογίας (ASBMH) του Πανεπιστημίου Pittsburgh,  εξήγγειλε τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός».

xatzixronoglou

Ο πρωτοψάλτης κ. Γιώργος Χατζηχρόνογλου εξαγγέλει το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό κέντρο τέχνης, παράλληλα με τα εγκαίνια της εκθέσεως: «Το ιερόν στη μελωδία του χρώματος» αφιερωμένη στον μεγάλο αγιογράφο του 18ου αι. Γεώργιο Μάρκο τον Αργίο. Το Συνέδριο έθεσε υπό την Αιγίδα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και πρόκειται να συνέλθει στην Παιανία από 10-13 του προσεχούς Οκτωβρίου.

patriarxiki-eulogia

Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στο Μανουήλ Βρυέννιο, θα διεξαχθεί με την αρωγή του Δήμου Παιανίας, στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης, του Πανεπιστημιακού Κέντρου Α.Ι.Τ. και της «Συνιδιοκτησίας» Παιανίας. Πρόκειται για μια ακόμα φανερή εκδήλωση αγάπης προς τη Βυζαντινή Μουσική, η οποία θα τύχει του επιστημονικού και ψαλτικού ενδιαφέροντος.

Βασίλειος Χάδος