Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονος στο Ι.Μετόχιο της Ι.Μ. Ασωμάτων

28 Ιουλίου 2013

Την μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος εόρτασε το Ι. Μετόχιο της Ι. Μονής Ασωμάτων στον Κοκκιναρά Πεντέλης την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουλίου.

pentel1

Η δεκαμελής αδελφότητα υπό τον Αρχιμ. Ονούφριο Κωστόπουλο υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής τον Θεοφ. Επίσκοπο Ναζιανζού κ.Θεοδώρητο, ο οποίος προεξήρχε (τη ευλογία του Καθηγουμένου Θεοφ. Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου) της – κατά το μοναστηριακό τυπικό – τελεσθείσης ακολουθίας του Εσπερινού.

pentel

Ακολούθησε ο Όρθρος, ο Αγιασμός στη Φιάλη της Μονής και η Θεία Λειτουργία. Την επομένη το πρωί τελέσθηκε και πάλι ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ιδίου Επισκόπου, ο οποίος, αφού κήρυξε τον θείο λόγο μετέφερε στον Μετοχιάρη, την αδελφότητα και στους ευλαβείς προσκυνητές τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Ποιμενάρχου ημών κ.κ. Ιερωνύμου.

pentel2

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ευλογήθησαν κόλλυβα προς τιμήν του εορταζομένου Αγίου και ακολούθως τελέσθηκε Ι. Μνημόσυνο εις μνήμην του αειμνήστου Γέροντος Αρχιμ. Σίμωνος Αρβανίτη, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Μετοχίου. Το απόγευμα τελέσθηκε Εσπερινός και Ι. Παράκληση στον Άγ. Παντελεήμονα.

pentel3

Στους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι συνέρευσαν και τις δύο ημέρες στο Ι. Μετόχιο, προσεφέρθη παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμαμε λουκουμάδες.

Πηγή: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/18245-2013-07-27-22-26-06