Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου και Μοναστηριακών Προϊόντων

31 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη

Οι Εκδόσεις Εν Πλω, διοργανώνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Caravel, Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου και Μοναστηριακών Προϊόντων, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Στην Πεμπτουσία μίλησε για την έκθεση ο Διευθυντής Πωλήσεων των Εκδόσεων Εν Πλω, Χαράλαμπος Θεοδώρου.

Η Αφίσα της Έκθεσης Βιβλίου και Μοναστηριακών Προϊόντων

-Για ποιους λόγους αποφασίσατε να οργανώσετε αυτήν την έκθεση;

-Η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού βιβλίου, είναι ένας θεσμός που θέλαμε εδώ και αρκετά χρόνια να δημιουργήσουμε στο χώρο του θρησκευτικού βιβλίου. Κάναμε δειλά τα πρώτα βήματα το περασμένο Πάσχα στην Αθήνα και στη συνέχεια στην επαρχία. Αυτή τη φορά όμως πετύχαμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 700 διαφορετικούς τίτλους από 20 και πλέον εκδότες βιβλίων με στόχο να προσφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό θρησκευτικά βιβλία με εκπτώσεις που θα φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις (παλαιότεροι τίτλοι) και το 70%.

-Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος για τα βιβλία και τα μοναστηριακά προϊόντα που θα βρει κάποιος στην έκθεση;

– Στην έκθεση μπορεί κανείς να βρει, Ορθόδοξα Χριστιανικά βιβλία για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. Από την Αγία Γραφή, την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, τα Λειτουργικά και Θεολογικά βιβλία, τα βιβλία Ορθόδοξης Πνευματικότητας, μέχρι βιβλία για παιδιά και εφήβους. Ακόμα θα υπάρχουν τίτλοι κλασικής Λογοτεχνίας, Πολυτελείς Εκδόσεις, και Αφιερωματικοί Τόμοι. Θα υπάρχει επίσης συλλογή ψηφιακών δίσκων βυζαντινής μουσικής κυρίως από Μονές του Αγίου Όρους και όχι μόνο.

Εκτιμώ ότι όλοι όσοι περάσουν από την έκθεση θα μπορούν να βρούν το βιβλίο εκείνο που θα τους ανακουφίσει ψυχικά, θα τους ταξιδέψει, και θα τους βοηθήσει να βρούν διέξοδο στην πνευματική κρίση της σημερινής εποχής. Μας ενδιαφέρει το καλό βιβλίο να μπει σε κάθε σπίτι.

Σε ό,τι αφορά τα Μοναστηριακά προϊόντα, μπορώ ενδεικτικά να σας αναφέρω ότι στην έκθεση θα υπάρχει κρασί και μέλι μοναστηριακό, αγνό κερί, θυμίαμα, κομποσχοίνια, σφραγίδες για πρόσφορα, εδώδιμα, γλυκά, καλλωπιστικά προϊόντα, όλα βιολογικής καλλιέργειας, και άλλα μοναστηριακά είδη που είτε προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες με σεβασμό προς τη φύση, είτε αποτελούν εργόχειρο και διακόνημα μοναχών και μοναζουσών.

-Θα θέλατε να μας μιλήσετε τώρα για τη συνεργασία που έχετε με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου;

-Η συνεργασία των Εκδόσεων Εν Πλω με τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου είναι κάτι που αποφασίστηκε πολύ πρόσφατα.

Μέσα από την έκθεση ουσιαστικά ξεκινάμε την διάθεση των βιβλίων και των cd’s της Μονής στα βιβλιοπωλεία αλλά και στο ευρύ κοινό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, τόσο στην έκθεση όσο και στη συνέχεια στα καταστήματά μας, θα μπορεί να βρει κανείς βιβλία του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, του Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος αλλά και ψηφιακούς δίσκους βυζαντινής μουσικής εξαιρετικής ποιότητας. Επίσης θα μπορεί προμηθευτεί και πολυτελείς εκδόσεις της Μονής όπως η Καινή Διαθήκη, αλλά και άλλες ομοιογραφικές εκδόσεις που αποτελούν κόσμημα για την παγκόσμια εκδοτική παραγωγή.

Κατερίνα Χουζούρη