«Στη χώρα των θ_υμάτων»: μια παράσταση για την Κύπρο

17 Οκτωβρίου 2013

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2013 στην Ελλάδα και στο Φεστιβάλ B.MOTION του OperaEstate στην Ιταλία, η παράσταση «Στη χώρα των θ_υμάτων» παρουσιάζεται στη Λευκωσία στο X-Dream Festival στο Ίδρυμα ARTos, την Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 20:30.

eleutheria

Πρόκειται για ένα σόλο χοροθεατρικό δρώμενο, που αφορά την Κύπρο σαν χώρα και σαν κοινωνία. Δεν λείπουν από τη παράσταση οι αναφορές στη συμπεριφορά των πολιτικών, στα κακώς κείμενα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, υπογραμίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον αγώνα μιας γενιάς που αμφισβητεί την εξουσία και ανησυχεί για το μέλλον της.

Το χοροθεατρικό σκηνικό εκτυλίσσεται πάνω σε ένα στρωμένο χαλί, κάπου υπάρχει μια πολυθρόνα και από το ραδιόφωνο ακούγονται αποσπάσματα από ομιλίες πολιτικών, και σε όλα αυτά έρχονται οι σόλο ερμηνείες της νεαρής περφόρμερ, Ελεάνας Αλεξάνδρου, σε μια απόπειρα αναστοχασμού για την ταυτότητα της πατρίδας της, της Κύπρου.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια της χορογράφου: «Είμαι η Ελεάνα Αλεξάνδρου κι έχω βαθιές ανησυχίες και μια έντονη έγνοια για τον τόπο όπου αποφάσισα να ζω (προς το παρόν). Θέλω να μιλήσω με ειλικρίνεια. Θα φτιάξω ένα κομμάτι με σατιρική διάθεση για τη Κύπρο σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν δημοκρατία. Ένα κομμάτι για τη φύση, τους καλλιτέχνες, την καλλιτεχνική φύση. Τους μαύρους, τους γκέι, τους ανάπηρους, τους χοντρούς, τους κοντούς, τους γέρους, ένα κομμάτι για τους γονείς και τα παιδιά, για τα ζώα και τη ζωή… Θέλω να γίνω μονάρχης της Κύπρου.»

Συντελεστές:
Ιδέα/ Κείμενα: Ελεάνα Αλεξάνδρου, Εύα Κοραή, Χορογραφία / Performance: Ελεάνα Αλεξάνδρου, Δραματουργία: Διομήδης Κουφτερός, Σκηνικό: Εύα Κοραή
Σχεδιασμός Φωτισμού: Αλεξάντερ Γιότοβιτς, Τεχνική Υποστήριξη: Λούκας Βαλέφσκι
Σύμβουλος Μουσικής: Πάνος Μπάρτζης, Φωτογραφίες: Μικαέλλα Αλεξάνδρου

ARTos, Άγιοι Ομολογητές 64,  Λευκωσία
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 99 49 12 46
Αγοράεισιτηρίωνων και απευθείας από την ιστοσελιδα www.soldout-tickets.com.cy