«Στην οδό των ονείρων & των τραγουδιών…»

8 Οκτωβρίου 2013

Μουσική παράσταση με τίτλο: «Στην οδό των ονείρων & των τραγουδιών…» με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. 

xatzidakis

Ο Μάνος Χατζηδάκης υπήρξε από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και δημιουργούς που επηρέασε τα μουσικά πράγματα της εποχής του. Έργα του έλαβαν την αναγνώριση γνωστών και επιφανών ερμηνευτών και δεν έφυγαν απ τα χείλη του ελληνικού λαού. Ο λυρισμός και η αναζήτηση του βαθύτερου νοήματος στην τέχνη είναι χαρακτηριστικά του μουσικού του έργου.  Ο Χατζηδάκης γαλουχήθηκε με τις ιδέες της γενιάς του ’30 και διατηρούσε ισχυρή φιλία με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως συνεχιστής της γενιάς του ’30, προσλαμβάνοντας λαϊκά στοιχεία στη μουσικής, πέρα από το κλασσικό οικοδόμημα.

Στη συναυλία ο Νίκος & ο Τίμων Μωραϊτόπουλος μαζί με τη Νατάσα Χρηστίδου θα παρουσιάσουν το εξής πρόγραμμα: Πρόλογος, Χάρτινο το φεγγαράκι, Μια Παναγιά, Τα’αστέρι του Βοριά, Τώρα που πας στην Ξενιτιά, Οι κολασμένοι, Έρωτα εσύ, Η Κρασογιώργαινα, Έκτωρ και Ανδρομάχη, Η αθανασία, Ήταν καμάρι της αυγής, Ένας ευαίσθητος ληστής, Τσάμικος, Ο Γιάννης ο φονιάς, Κοιμήσου Περσεφόνη, Κεμάλ, Επίλογος.

Έλα πάρε μου τη λύπη σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μ. Χατζηδάκη, ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.