Εορταστική Θεία Λειτουργία για τον Όσιο Πορφύριο!

30 Νοεμβρίου 2013

Όπως έγινε γνωστό από το Ι. Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Μετόχι στο Μήλεσι Ωρωπού δεν θα τελεσθεί το Ιερό Μνημόσυνο προς τιμήν του Γέρ. Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά. Αντ’ αυτού και λόγω της αγιοκατατάξεως του Γέροντα, θα τελεσθεί εορταστικὴ Θεία Λειτουργία.

ths-eyboias-ton-gonon

Επίσης, καθώς η επομένη είναι η ημέρα τιμής του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου, στις 5 μ.μ. της Κυριακής θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Ακολούθως, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα τελεσθεί εορταστική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου.

Όπως είναι γνωστό, το μετόχι του Ησυχαστηρίου στο Μήλεσι βρίσκεται στην Κοινότητα Μαλακάσας. Τα κτίρια του Μετοχίου άρχισαν να κτίζονται από το 1981 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το Μετόχι είναι ανοικτό για επισκέψεις τις συνηθισμένες ώρες των μοναστηριών (από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου) με διακοπή 2-4 μ.μ. Δεν μπορεί όμως να φιλοξενήσει άτομα για διανυκτέρευση.

Ο Εσπερινός τελείται καθημερινά στις 5 μ.μ. (το χειμώνα) και στις 6 μ.μ. (το καλοκαίρι). Η Θεία Λειτουργία την Κυριακή τελείται μεταξύ 7-10.15 π.μ.

Για την επικοινωνία με το Ησυχαστήριο, το τηλέφωνο είναι: 22950 98261, ο αριθμός του Fax: 22950 98074 και η ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], [email protected]