Αγωγή και μάθηση των παιδιών και των εφήβων στο πρώιμο Βυζάντιο

3 Δεκεμβρίου 2013

Στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20.00′ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της  Αναστασίας  Δ. Βακαλούδη MSc και Ph.D. Ιστορικού-Βυζαντινολόγου, Φιλολόγου, Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Αγωγή και μάθηση των παιδιών και των εφήβων στο πρώιμο Βυζάντιο. Αρχαίες ελληνικές και σύγχρονες διδακτικές και παιδαγωγικές αντιλήψεις στα έργα των πατέρων της εκκλησiας.»

agogi

Πρόκειται για μια έκδοση που συμβάλλει στην πληρέστερη και συστηματικότερη προσέγγιση των παιδαγωγικών αναφορών της πατερικής σκέψης. Σε μια περίοδο κρίσης και αναζήτησης των αιτιών της, νομίζουμε ότι η παρούσα έκδοση θα φωτίσει πτυχές και όψεις της διαχρονικής, πατερικής θεώρησης της παιδείας, σαφώς μη τεχνοκρατικής και ατομοκεντρικής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παντελής Νίγδελης Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., ο Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνισμού, Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας,  της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και η συγγραφέας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Χρήστος Κυριαζόπουλος Δρ. Βυζαντινής Ιστορίας, τ. Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνουν η Θεοδώρα Λειψιστινού, Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Δημοτική Σύμβουλος, Φιλόλογος και οΓεώργιος Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασίλειος Χάδος