Εικονογραφώντας την ιστορία της Κύπρου

8 Ιανουαρίου 2014

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας ως το Ιστορικό Μουσείο της Λευκωσίας στα πλαίσια ανάδειξης και προβολής της ιστορίας της Κύπρου και των διαφόρων πτυχών της ιστορικής της πορείας παρουσιάζει έργα της Κυριακής Κώστα και της Λουΐζας Καϊμάκη. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την κυπριακή ιστορία και εικονογράφησαν την έκδοση «Ιστορία της Κύπρου» της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

 levediomesa

Τα έργα των δύο εικαστικών εκτίθενται στους χώρους της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, ακολουθώντας χρονολογικά την πορεία της Ιστορίας της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα. Ο επισκέπτης κάνοντας την διαδρομή και μελετώντας τις συλλογές του Μουσείου έρχεται ταυτόχρονα σε επαφή με τα έργα – εικόνες.

Τα έργα με την ένταξη τους στον εκθεσιακό χώρο βρίσκονται σε συνομιλία με τα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, εικονογραφώντας και αντικατοπτρίζοντας ιστορικά γεγονότα, ιστορικές στιγμές, ιστορικές προσωπικότητες κ.α. Αυτή η μικρή εικαστική παρέμβαση σκοπό έχει να βοηθήσει το θεατή να επανεξετάσει και να βιώσει τις συλλογές του Μουσείου μέσα από την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2014.