Νέος μητροπολίτης Κίτρους ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου

27 Φεβρουαρίου 2014

 Σήμερα Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014, εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κίτρους ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., πτυχιούχος και διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου.

Σημαντική υπήρξε η συμβολή του στην επιστημονική έρευνα και ανάδειξη του υμνολογικού έργου του αειμνήστου Γέροντος π. Γερασίμου Μικραγιαννανίτου, το οποίο απετέλεσε και το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής.

Υπηρέτησε ως ιερεύς και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης και ως πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Από το 2008 κατόπιν εκλογής είναι Καθηγητής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης στο γνωστικό αντικείμενο «Λειτουργική».

Η χειροτονία του π. Γεωργίου σε επίσκοπο θα τελεσθεί το Σάββατο 1 Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και άλλους αρχιερείς.

Η Πεμπτουσία εύχεται στον νέο εψηφισμένο Ιεράρχη της μακεδονικής Μητροπόλεως Κίτρους έτη πολλά και δύναμη από Θεού στο έργο που αναλαμβάνει.