Επίσκεψη της ΑΕΑΘ στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας

4 Απριλίου 2014

«Εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με» (Μθ. 25,43)

Στoιχούντες στο ευαγγελικό λόγιο οι φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και από τα δύο προγράμματα σπουδών (Ιερατικών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων),πραγματοποίησαν την Πέμπτη  3 Απριλίου 2014 επίσκεψη στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.

IMG_8978

Εν μέσω του πνευματικού αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής  οι φοιτητές της ΑΕΑΘ θέλησαν να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας, χαράς και θάρρους σε αυτούς που θεωρούνται απόκληροι της κοινωνίας και άξιοι καταδίκης.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο Διευθυντής των φυλακών ο οποίος σε ομιλία του παρουσίασε το ιστορικό των αγροτικών φυλακών καθώς και τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.

IMG_9002

Αμέσως μετά διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ της ομάδας των φοιτητών και των κρατουμένων σε πνεύμα ενθουσιασμού και άμιλλας. Το σκορ έληξε 4-5 υπέρ των φοιτητών της Α.Ε.Α.Θ.

IMG_8992

IMG_9160

IMG_9033

IMG_9159

IMG_9005

IMG_9026

Μετά τον αγώνα τα μέλη της χορωδίας της σχολής έψαλλαν χάριν των κρατουμένων εκκλησιαστικούς ύμνους.

IMG_9092

Τέλος, ο σύλλογος φοιτητών δώρισε από μία λαμπάδα σε κάθε κρατούμενο  για την Ανάσταση.

Εκτός  από τον διευθυντή των φυλακών, παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν ο π. Ιωάννης, εφημέριος του παρεκκλησίου των φυλακών, ο π. Μιχαήλ Κόνιας, καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ.,  ο π. Θεολόγος, ταμίας του Συλλόγου φοιτητών της σχολής, ο καθηγητής μουσικής κ. Μανούσης και οι καθηγητές κ. Μωραΐτης και Δάκας.

Η πρωτοβουλία τους αυτή των φοιτητών και καθηγητών της ΑΕΑΘ πραγματοποιήθηκε αφ’ ενός στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων της Ακαδημίας, η οποία ως Σχολή της Εκκλησίας θέτει τους φυλακισμένους στο επίκεντρο της ποιμαντικής μέριμνας, αφ’ ετέρου ως έκφραση χριστιανικής αγάπης προς κάθε «εν ανάγκη όντα» αδελφό.