«Βρισκόμαστε μαζί εδώ και τώρα»

6 Οκτωβρίου 2014
Βρισκόμαστε_μαζί_εδώ_και_τώρα~955504-253-1(1)
Αν ονειρευόσουν να φορέσεις τα κοστούμια μιας παράστασης ή να παίξεις με τα φώτα και να αλλάξεις τα σκηνικά της, αν είσαι έτοιμος να ξεχάσεις τον ρόλο του θεατή και να βρεθείς στο «εδώ και τώρα» του θεάτρου, ραντεβού τις Πέμπτες στη Στέγη…Στο πρωτότυπο αυτό θεατρικό εργαστήριo, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα viewpoints, μια τεχνική θεατρικού αυτοσχεδιασμού που τα εξοικειώνει με την κίνηση στον χώρο και τον χρόνο μιας σκηνικής δράσης. Με αυτό το ομαδικό παιχνίδι, οι «μικροί θεατρίνοι» εναλλάσσονται στους ρόλους του σκηνοθέτη, του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου και των άλλων συντελεστών μιας παράστασης.
Vriskomaste_mazi_edwkaitwra_med.jpg
Πώς ορίζεις την κίνηση των ηθοποιών μέσα στον χώρο; Πώς θα ντύσεις τους συμπρωταγωνιστές σου; Ποια αντικείμενα θα τοποθετήσεις στη σκηνή;Ο ρυθμός, η επανάληψη, ο χώρος, οι χειρονομίες και η μουσική είναι μερικά από τα… viewpoints με τα οποία μπορείς να παίξεις – με καθένα ξεχωριστά ή με όλα συγχρόνως! Ακολουθώντας τους κανόνες της ομάδας σου, αυτοσχεδιάζεις μαζί με τα άλλα παιδιά, αλληλεπιδρώντας αυθόρμητα με το περιβάλλον. Στόχος; Η παράσταση που θα παρουσιάσετε όλοι μαζί, σε γονείς και φίλους, στην τελευταία συνάντηση.
Το εργαστήριο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, θα πραγματοποιηθεί από την ηθοποιό Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου και την ηθοποιό και εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής Ίριδα Νικολάου.
Ημερομηνίες:9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου και 6, 13, 20 & 27 Νοεμβρίου 2014 
Ώρα:17:00-20:00
stegi1