Ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος στους «Επίμονους Θεσσαλονικείς»

15 Νοεμβρίου 2014

Τρεις προσωπικότητες θα τιμήσει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ως «Επίμονους Θεσσαλονικείς» τον αστροφυσικό Γιάννη Σειραδάκη, τον θεατρολόγο Νικηφόρο Παπανδρέου και τον αρχιμ. Γερβάσιο Ραπτόπουλο ή αλλιώς «Άγιο των φυλακών». Πρόκειται για έναν θεσμό που προτείνει στο κοινό τρεις προσωπικότητες με έργο που εκκινεί από τελείως διαφορετικές  αφετηρίες, αλλά με σημείο τομής τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

raptopoulos1

Στις 28 Νοεμβρίου 2014,ο αστροφυσικός Γιάννης Σειραδάκης, καθηγητής στο ΑΠΘ, θα αναπτύξει τα νεότερα δεδομένα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος συνομιλεί με δημοσιογράφους, ερευνητές και συμπολίτες του που παρακολουθούν την ανθρωπιστική δράση του για την ανακούφιση φυλακισμένων.

Στις 21 Ιανουαρίου 2015 ακολουθούμε τον θεατρολόγο και δημιουργό της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης  Νικηφόρο Παπανδρέου στη διαδρομή που με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη ανανέωσε τον θεατρικό χάρτη της Ελλάδας.

Η σειρά εκδηλώσεων «Επίμονοι Θεσσαλονικείς» εγκαινιάστηκε από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ πέρυσι και αφορά πρόσωπα τα οποία με την προσήλωσή τους στην παραγωγή έργου μέσα στο ασταθές (άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε εχθρικό) περιβάλλον της νεότερης Θεσσαλονίκης κόμισαν χαρακτηριστικά στοιχεία στο πρόσωπο της πόλης, και εκείνη, σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης, διαμόρφωσε στοιχεία της δικής τους ταυτότητας.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ (Μορκεντάου 1) και θα αρχίζουν στις 19.00.

Loading the player ...