Αναβίωση των Συναντήσεων Βυζαντινολόγων

14 Δεκεμβρίου 2015

Με ενδιαφέρον αναμένονται εργασίες της Η’  Συνάντησης Βυζαντινολόγων  που αρχίζουν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30΄έως θα συνεχίσουν έως την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, (Πανεπιστημίου 30) και συγκεκριμένα στα αμφιθέατρα «Ιωάννης Δρακόπουλος» και «Άλκης Αργυριάδης».

bizantinologia1

Πρόκειται για έναν σπουδαίο θεσμό που λειτούργησε στο παρελθόν υπό τον όρο Συνάντηση Βυζαντινολόγων Ελλάδος και Κύπρου και συνέβαλε στη διεθνή προβολή των βυζαντινών σπουδών με την διοργάνωση συνεδρίων από το 1997 έως το 2008. Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών ανέλαβε τη συνέχιση των σημαντικών αυτών συνεδρίων-συναντήσεων υπό τον νέο τίτλο: Συναντήσεις Ελλήνων Βυζαντινολόγων. Οι Συναντήσεις θα διεξάγονται ανα διετία και την ευθύνη διοργάνωσης ανατίθεται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε άλλα ερευνητικά κέντρα συναφή με το γνωστικό αντικείμενο της Βυζαντινολογίας.

Η Η΄Συνάντηση συνδιοργανώνουν από κοινού τα τμήματα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Φιλολογίας, Μουσικών Σπουδών και ο Τομέας Θεωρίας και Ιστορίας του Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Για το πρόγραμμα βλέπε εδώ.