Chrome: 5 επεκτάσεις που σας κρατούν συγκεντρωμένους ενώ εργάζεστε!

25 Μαρτίου 2016

Varna, Bulgaria - November 03, 2013: Directly front view of Apple 15 inch MacBook Pro Retina with an open tab in Safari which shows Google search web page. Blurred bookshelves on the background.Ο χρόνος online είναι πιο πιθανό να σκοτώσει την παραγωγικότητα από ό,τι να την ενισχύσει. Σκεφτείτε όλες τις ώρες εργασίας που έχετε σπαταλήσει απλώς κατεβαίνοντας στη αρχική σελίδα του Facebook ή σε σελίδες του Wikipedia. Ωστόσο, με τις σωστές Chrome επεκτάσεις, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους αντιπερισπασμούς… Ας δούμε πέντε που θα σας βοηθήσουν να κάνετε περισσότερο δουλεία στο web browser σας:

Dayboard

dayboardΟι διαχειριστές εργασιών είναι απαραίτητοι για να καταφέρετε αυτό το στόχο. Αλλά μπορούν να εμποδίζουν πραγματικά την παραγωγικότητά σας, εάν το λογισμικό είναι πολύ περίπλοκο ή κολλάει εάν έχετε πολλά να κάνετε. Ακόμη, υπάρχει και το θέμα του να θυμάστε να ανοίξετε τον διαχειριστή εργασιών στην πρώτη φάση.

Το Dayboard είναι μια πιο εύχρηστη λίστα για αυτά που έχετε να κάνετε. Το Dayboard απαριθμεί μόνο πέντε πιο σημαντικές εργασίες σας σε ένα μινιμαλιστικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, εμφανίζει τη λίστα κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης του Chrome. Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας κρατήσει συγκεντρωμένους στη δουλειά, μπορείτε να μεταβείτε σε focus mode. Αυτό σας δείχνει μόνο ένα στοιχείο της λίστας σας κάθε φορά και σας αποτρέπει από το multitasking.

Auto Text Expander για το Google Chrome

textexpanderΈχουμε ξαναπεί ότι η χρήση των συντομεύσεων πληκτρολογίου χωρίζει τα πλεονεκτήματα παραγωγικότητας από τους ερασιτέχνες. Οι εφαρμογές του Google Drive διαθέτουν πάρα πολλές από αυτές για τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες λειτουργίες. Αυτή η επέκταση σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας.

Το Auto Text Expander σας επιτρέπει να προσθέσετε συντομεύσεις για τα κομμάτια του κειμένου που χρησιμοποιείτε συχνά- σκεφτείτε τη δημιουργία ενός κώδικα και έτοιμες απαντήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειωθεί η ανία και η επαναλαμβανόμενη πίεση στους καρπούς σας. Μόλις εγκατασταθεί η επέκταση, οι συντομεύσεις σας θα συγχρονιστούν σε όλους τους φυλλομετρητές του Chrome.

OneTab

onetabΑνοίγοντας μια ντουζίνα καρτέλες στον browser σας ταυτόχρονα μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή κίνηση παραγωγικότητας μέχρι να αρχίσουν διαιρούν την προσοχή σας και να αποστραγγίζουν τη μνήμη του υπολογιστή σας. Το OneTab παρέχει ένα γρήγορο τρόπο για να καθαρίσετε το σωρό.

Όταν πατήσετε το εικονίδιο OneTab, μετατρέπει όλες τις ανοιχτές καρτέλες σας σε έναν κατάλογο, τακτοποιώντας το χώρο εργασίας σας και μειώνοντας τη χρήσης της μνήμης έως και 95 τοις εκατό. Όταν πρέπει να έχετε πρόσβαση και πάλι αυτές τις καρτέλες, μπορείτε να τις επαναφέρετε μεμονωμένα ή όλες μαζί.

TimeStats

timestatsΠιθανόν να έχετε μια ιδέα ότι χάνετε πολύ χρόνο για web surfing. Η επέκταση αυτή θα σας δείξει ακριβώς πόσο.

Το TimeStats αποκαλύπτει την αλήθεια για τις συνήθειες περιήγησή σας. Μπορείτε να δείτε μια ανάλυση των sites που επισκεφτήκατε, τα web στατιστικά σας ανά μέρα ή μήνα και το σημαντικότερο, την ποσότητα του χρόνου που ξοδεύετε κατά την καθημερινή σας περιήγηση. Μπορείτε επίσης να ταξινομήσετε τις ιστοσελίδες σε κατηγορίες για να πάρετε μια σαφέστερη εικόνα για το πώς ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σας online δαπανάται σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με την εργασία ή με την ψυχαγωγία σας.

StayFocusd

stayfocusedΑν δεν σας αρέσουν οι εκθέσεις που παίρνετε από TimeStats, θα πρέπει να έχετε αυτήν την επέκταση. Αντί να μπλοκάρει οριστικά ιστοσελίδες, το StayFocusd σας επιτρέπει να κατανείμετε το ποσό του χρόνου που μπορείτε να περάσετε στους αγαπημένο σας περισπασμούς. Αλλά μόλις φτάσετε το όριο αυτό, η περιοχή είναι αποκλεισμένη για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το StayFocusd είναι πολύ παραμετροποιήσιμο. Εκτός από το κλείδωμα ολόκληρων ιστοσελίδων, σας επιτρέπει να ελέγχετε και την πρόσβαση σε συγκεκριμένα subdomains, τοποθεσίες, σελίδες και το περιεχόμενο (βίντεο, παιχνίδια, εικόνες, και λοιπά).

Πηγή: secnews.gr