Προσβάσιμη σελίδα

Αξεπέραστες μουσικές στιγμές από το γυναικείο βυζαντινό χορό ᾽᾽Αι Άδουσαι᾽᾽

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε το Σάββατο 26/3 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας ο Γυναικείος Βυζαντινός χορός ‘υπό την δ/νση της Δομεστίκαινας Σεβαστής Μαζέρα – Μάμαλη.

adousai4

Στο πλαίσιο των τετραήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, ο χορός παρουσίασε θρησκευτικούς ύμνους, με τίτλο: «ΑΔΕΤΩ ΣΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ», αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πολλοί Κληρικοί, ο Ομότιμος Καθηγητής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόριος Στάθης και πλήθος φιλόμουσων ακροατών, που με το χειροκρότημα τους απέδωσαν τα εύσημα στην εξαιρετική χορωδία.

adousai5

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ενορία της Ευαγγελιστρίας τίμησε τον Πρωτοψάλτης της Ελευθέριο Ζήτη, για την πολυετή, ευδόκιμη και θεοφιλή διακονία του στο Ναό, ενόψει της αποχώρησής του από την ενεργό δράση.

adousai6

Για τον τιμηθέντα Πρωτοψάλτη μίλησε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Κων/νος Αυγέρης, ενώ ο Σεβασμιώτατος εξήρε, πέραν των αδιαμφισβήτητων φωνητικών και ιεροψαλτικών του προσόντων, το αξεπέραστο εκκλ/κό του ήθος και την ευσέβεια του, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμησιν για τους νεωτέρους. 

Άποψη της εκδήλωσης:

adousai7

adousai9 adousai8

 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Μέγα καί παράδοξον θαῦμα» Γ. Ραιδεστηνού, Ιδιόμελο Όρθρου Λαζάρου (Χορός Ψαλτών Αλεξανδρούπολης)
Κάλαντα Λαζάρου Άμπλιανης (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Καρπενησίου)
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')