Πόση μνήμη RAM χρειάζεται ο υπολογιστής μας;

6 Μαρτίου 2016

RAM modules on bright background

Η αγορά ενός νέου  computer δεν είναι εύκολο πράγμα και απαιτεί πολλή έρευνα και σκέψη. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μια πληθώρα configurations που διατίθενται για κάθε μάρκα, και η σύγχυση είναι κάτι που δεν θα γλυτώσετε! Οι πιο συχνές ερωτήσεις που τείνουν να «ζαλίζουν» τους χρήστες είναι σχετικά με τους επεξεργαστές i5 vs i7, την μνήμη RAM, και τα γραφικά.

Πόση μνήμη RΑΜ θα ήταν αρκετή για τον υπολογιστή σας; Αυτό είναι πάντα ένα δύσκολο ζήτημα. Σύμφωνα με μια συγκριτική μελέτη της TechSpot που δημοσιεύθηκε πρόσφατα για το system performance με 4GB, 8GB, και 16 GB RΑΜ, το σκεπτικό «όσο περισσότερη RAM τόσο το καλύτερο» δεν εφαρμόζεται σ’ αυτή την περίπτωση!

Ελέγχθηκαν διάφορα desktop μηχανήματα – Windows 10 με ξεχωριστές μνήμες RΑΜ από την TechSpot, με σκοπό να τσεκάρουν την απόδοση του καθενός. Κάθε εdesktop έτρεχε δύο browsers, σήκωνε πολύ βαριά παιχνίδια, και είχε ανοιχτά 65 tabs στο background  Οι μηχανές στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε περαιτέρω δοκιμή με Postbox, το Photoshop, το Microsoft Word και το Excel, Dropbox, και άλλα προγράμματα που εκτελούνται στο παρασκήνιο για να βρείτε τις διαφορές μεταξύ της χρήσης 4GB, 8GB, 16GB ή της μνήμης RΑΜ.

RAM-posi_01

Τα μηχανήματα στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε περαιτέρω δοκιμή με Postbox, Photoshop, Microsoft Word και Excel, Dropbox, και άλλα προγράμματα να εκτελούνται στο background για να βρεθούν οι διαφορές μεταξύ της χρήσης 4GB, 8GB, 16GB RΑΜ.

RAM-posi_02

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας, η 16 GB RΑΜ δεν καθιστά αυτόματα τον υπολογιστή σας πολύ καλύτερο. Άλλα tests έδειξαν πως ακόμα και μια 4 GB RΑΜ θα ήταν αρκετή για τους μέσους χρήστες.

RAM-posi_03

Η 16 GB RΑΜ σας δίνει μια ελαφρά καλύτερη επίδοση αν είστε σκληρός χρήστης και πρόκειται να ασχοληθείτε με πολύ βαριά προγράμματα όπως είναι αυτά που χρησιμοποιούνται για video editing ή για να τρέξετε virtual machines. Η 16 GB RΑΜ βοηθά επίσης κατά πολύ κατά το compressing τεράστιων αρχείων με το 7-zip.

Πηγή: secnews.gr