Πανήγυρις στο Αγιορείτικο Μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα

10 Ιουνίου 2016

DSC_0153Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, και με την παρουσία πλήθους πιστών, γιορτάσθηκε και φέτος η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μετόχι της Αναλήψεως, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στον Βύρωνα Αττικής.

DSC_0058

Το απόγευμα της παραμονής Τετάρτης 8 Ιουνίου εψάλη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο Οικονόμος του Μετοχίου ιερομόναχος Μύρων Σιμωνοπετρίτης με την συμμετοχή πατέρων της Μονής και άλλων κληρικών, και έγινε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως στον προαύλειο χώρο του Μετοχίου καθώς και η ευλόγηση της αρτοκλασίας.

DSC_0090

Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου τελέσθηκε ο Όρθρος καί η Θεία Λειτουργία κατά το αγιορείτικο μοναχικό τυπικό  και το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε το βαθύτερο νόημα της εορτής της Αναλήψεως και ανέλυσε τα σχετικά ιστορικά γεγονότα μέσα από τις μαρτυρίες των ιερών ευαγγελιστών και τα υμνολογικά κείμενα.

DSC_0194