Έλληνες επιστήμονες ανοίγουν τον Τάφο του Ιησού! «Μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας»

30 Οκτωβρίου 2016

Όπως έγινε κατά τις τελευταίες ημέρες γνωστό, σε μια είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου και προσελκύει το ενδιαφέρον όλης της ανθρωπότητας, ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου υπό την καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου αποκαλύπτει το σημείο ταφής του Ιησού. Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκε η μαρμάρινη πλάκα που κάλυπτε τον τάφο και αποκαλύφθηκε η πέτρινη επιφάνεια (η λεγόμενη «κλίνη του βράχου») που δέχθηκε το άχραντο σώμα του Κυρίου, σύμφωνα με την παράδοση.

tafosix

Ο τάφος βρίσκεται στο Ιερό Κουβούκλιο στο Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ. Εκεί εργάζεται η ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων, ύστερα από πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων χριστιανικών κοινοτήτων, για τις εργασίες της αποκατάστασης του Ι. Κουβουκλίου. Ο τάφος ανοίγει και πάλι μετά από 4,5 αιώνες. Παράλληλα, μέσω της διάνοιξης ενός παραθύρου απέναντι από τον Πανάγιο Τάφο, αποκαλύπτεται στο εξής και ο Ιερός Βράχος του Τάφου. Στον ίδιο χώρο παραπλεύρως, έχει στηθεί ένα ολόκληρο διεπιστημονικό εργαστήριο, υπό τη διεύθυνση του ΕΜΠ, που συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα της έρευνας.

Πέραν του δέους που προκαλεί το άκουσμα της είδησης, αξίζει να μεταφερθεί και η μαρτυρία της κ. Μοροπούλου, η οποία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης μίλησε για τη μοναδική εμπειρία που βιώνει η επιστημονική ομάδα εκεί. Επίσης η διευθύνουσα των εργασιών ανέφερε τη σημασία των ευρημάτων σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο στους ειδικούς, στις ημέρες κρίσης που ζούμε, καθώς όπως είπε, ο Πανάγιος Τάφος είναι ένα μήνυμα Ανάστασης και ελπίδας!

Οι εργασίες προγραμματίζονται να ολοκληρωθούν τον ερχόμενο Μάρτιο.