Προσβάσιμη σελίδα

Συναυλία τιμής για τα 90χρονα του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε. Χαρίλαου Ταλιαδώρου

xarilaos2

Μεγαλειώδης αναμένεται η συναυλία τιμής για τα 90χρονα του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε Χαρίλαου Ταλιαδώρου. Ο μεγάλος ερμηνευτής και καταξιωμένος δάσκαλος της ψαλτικής τέχνης, Άρχων Πρωτοψάλτης της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης Χαρίλαος Ταλιαδώρος, σημάδεψε με την πολυετή παρουσία του τα ψαλτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Όπως είχε αναφέρει ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης στην εκδήλωση του τμήματος Μουσικών Σπουδών Θεσσαλονίκης προς τιμήν του Άρχοντος, «αν στην ιστορία της Θεσσαλονίκης δεν συμπεριληφθεί το όνομα του Χαρίλαου Ταλιαδώρου, η ιστορία της πόλη θα είναι ελλιπής».

xarilaostaliadoros2

Η εκδήλωση για τα 90χρονα του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε Χαρίλαου Ταλιαδώρου, θα πραγματοποιηθεί με την σύμπραξη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης, τη χορωδία «Μακεδονία» και το Βυζαντινό Χορό «Ηδύμελον».

Θα ερμηνευθούν στα δυο μέρητης συναυλίας, βυζαντινοί ύμνοι κατ’ εκτέλεση του Άρχοντος, και το ορατόριο από την Αποκάλυψη του Ιωάννου σε σύνθεση του ιδίου.

Η εκδήλωση τελεί με τις ευλογίες της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, και την διοργάνωση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ανασύρουμε από το αρχείο της Πεμπτουσίας τη συναυλία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Μεταρρύθμισης των Τριών Διδασκάλων της Νέας Μεθόδου του 1814 (Θεσσαλονίκη, 30ή Οκτωβρίου έως την 1η Νεομβρίου 2014).

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος», ήχ. πλ. β΄ (Χορός Ψαλτών Γρ. Νταραβάνογλου)
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής των Βαΐων (28/04/2024)
«Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα», Δοξαστικό Κυριακής των Βαΐων (Θρ. Στανίτσας)
«Μέγα καί παράδοξον θαῦμα» Γ. Ραιδεστηνού, Ιδιόμελο Όρθρου Λαζάρου (Χορός Ψαλτών Αλεξανδρούπολης)
Κάλαντα Λαζάρου Άμπλιανης (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Καρπενησίου)