Ντοκιμαντέρ της Πεμπτουσίας για την Ίμβρο σε Εκδήλωση προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη

1 Νοεμβρίου 2016

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινουπόλεως έλαβε χώρα λαμπρή τιμητική εκδήλωση προς τιμήν της 25ετούς Πατριαρχίας της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Φιλανθρωπικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ιμβρίων Κωνσταντινούπολης και πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο σύγκλησης της Ιεραρχίας του Θρόνου, οπότε είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν πλείστοι όσοι Ιεράρχες από τα πέρατα της Οικουμένης.

img_7193

Η «Πεμπτουσία» ήταν παρούσα στην εκδήλωση, καθώς κατά τη διάρκειά της προβλήθηκε το Ντοκιμαντέρ της «Ίμβρος: Ένα Αέναο Ταξίδι», το οποίο καταγράφει το άνοιγμα των Ελληνικών Σχολείων στο νησί και την προσπάθεια επιστροφής των Ιμβρίων στην πατρίδα τους, μετά από χρόνια ξεριζωμού. Το Ντοκιμαντέρ προλόγισε ο Διευθυντής της «Πεμπτουσίας» κ. Νικόλαος Γκουράρος.

img_7194

Από την ιστοσελίδα της «Πεμπτουσίας» θα αναρτήσουμε τις προσεχείς ημέρες τις βιντεοσκοπημένες Ομιλίες της εκδήλωσης, τον Πρόλογο στο Ντοκιμαντέρ του κ. Ν. Γκουράρου και φωτογραφικό υλικό από αυτήν.

img_7187

Ενημερωτικά, το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης είχε ως εξής:

      Φιλανθρωπικός και Μορφωτικός

                 Σύλλογος Ιμβρίων

              Κωνσταντινουπόλεως

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ME ΤΙΤΛΟ «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ»

ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ ΕΥΚΛΕΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

poli1

  1. Χαιρετισμός Εξοχ. Πρέσβεως κ. Ευαγγέλου Σέκερη, Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη
  2. Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου Ευγεν. κ. Παναγιώτας Λαγοσπύρη – Μoρφιάδου
  3. Χαιρετισμός του Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ομογενειακής Παιδείας Ελλογιμ. κ. Σταύρου Γιολτζόγλου
  4. Χαιρετισμός της Ευγεν. κ. Βασιλικής Ξεινού εκ μέρους του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών
  5. Προβολή ντοκιμαντέρ της Διαδικτυακής Ομάδος της Πεμπτουσίας υπό τον τίτλον «Ἴμβρος: Ἀέναο Ταξίδι». Προλογίζεται υπό του Εντιμ. κ. Νικολάου Γκουράρου, επί κεφαλής της ιστοτόπου «Πεμπτουσία»
  6. Ομιλία Εντιμολ. Άρχοντος Μ. Χαρτοφύλακος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παντελεήμονος Βίγκα, Προέδρου του Εκπαιδευτικού και ΠολιτιστικούΣυλλόγου Ίμβρου (ΕΠΣΙ)
  7. Ομιλία Εντιμ. Κ. Παύλου Σταματίδη, Προέδρου της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας Θράκης με τίτλον «Επαναλειτουργία των Εληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην Ίμβρο Μετά από Μισό Αιώνα»
  8. Κατακλείδα υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου

poli2