Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις

13 Δεκεμβρίου 2016

9_dimensions_up«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την θεωρία των Πάντων, παρουσιάζεται μία και μόνο ημέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτότου… Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να μας θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας μας σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό έως την απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» έως την απαρχή του Σύμπαντος, και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα μας αποκαλύψει άραγε τα μυστικά του στο τέλος του ταξιδιού μας;

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή του Miraikan, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας, που έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο «Καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής» από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων (IPS – International Planetarium Society) στο φεστιβάλ του Μπρνο, στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «Καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society, στην Ιαπωνία.

Την ημέρα αυτή και μόνον (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρα 18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων.