«Η ζωή πριν τον θάνατο: ευ ζην και ευ θνήσκειν» – Διεπιστημονικό Συμπόσιο στην Ο.Α.Κ. – Ζωντανή αναμετάδοση από την Πεμπτουσία

27 Μαρτίου 2018

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, η Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ Κρήτης), το Τμήμα Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Πατρών και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, διοργανώνουν Διεπιστημονικό Συμπόσιο, με θέμα «Η ζωή πριν τον θάνατο: ευ ζην και ευ θνήσκειν» στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ (Κολυμπάρι Χανίων) από 29 Μαρτίου (απόγευμα) έως 1 Απριλίου 2018 (μεσημέρι), το οποίο αποτελεί τη δεύτερη συνάντηση του Διεπιστημονικού Συμποσίου, με θέμα «Πότε πρέπει να πεθαίνουμε;», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 28 έως 30 Απριλίου 2017. (βλ. http://ppp.conf.uoi.gr/).

Στόχος του Συμποσίου είναι να αναδείξει μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα που αφορούν αποφάσεις γύρω από το τέλος του ανθρώπινου βίου και να εμβαθύνει στον σχετικό διεπιστημονικό προβληματισμό, με τη δημιουργία ενός τόπου διαλόγου μεταξύ φορέων και εκπροσώπων διαφορετικών επιστημονικών κλάδων, όπως ιατρών, βιοεπιστημόνων, φιλοσόφων, θεολόγων, νομικών, ψυχολόγων, εκπαιδευτικών, κοινωνικών επιστημόνων κτλ.

Η Πεμπτουσία θα κάνει ζωντανή αποκλειστική αναμετάδοση των εργασιών του Συμποσίου.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Συμποσίου πατήστε εδώ

Για να δείτε ζωντανά τις εργασίες του Συμποσίου πατήστε εδώ