Προσβάσιμη σελίδα

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» (Καβάλα, 5-8 Μαΐου 2018)

Με ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι εκδηλώσεις  με τίτλο «Άδοντες καί Ψάλλοντες ν τῇ καρδί…»,  προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, που θα λάβουν χώρα από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2018, στην Καβάλα. Πρόκειται για καλλιτεχνικά δρώμενα που συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Καβάλας, την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Έως τώρα 16 Μουσικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και Κύπρο καθώς και το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, δήλωσαν συμμετοχή.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν Βιωματικά Εργαστήρια Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Βυζαντινού Χορού, Φωνητικού & Οργανικού Συνόλου) καθώς και σεμινάρια/διαλέξεις από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους, με θέμα την ψαλτική τέχνη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη δημοτική μας μουσική, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Οι Σχολές Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής για τους μαθητές και φοιτητές τους, από 11 έως 25 ετών, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Απριλίου 2018, για να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια και τα σεμινάρια/διαλέξεις, στον σύνδεσμο:    https://goo.gl/zXdXK3 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

 
Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Κάλαντα Βαΐων (Νεανικό Μουσικό Εργαστήρι Θέρμης)
«Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα», Ιδιόμελο Κυριακής των Βαΐων (Ματθαίος Τσαμκιράνης))
«Σήμερον η χάρις του Αγίου Πνεύματος», ήχ. πλ. β΄ (Χορός Ψαλτών Γρ. Νταραβάνογλου)
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής των Βαΐων (28/04/2024)
«Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα», Δοξαστικό Κυριακής των Βαΐων (Θρ. Στανίτσας)