Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου (9/9/2018)

6 Σεπτεμβρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων πραγματοποιεί και φέτος τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής τού Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου (Καλαφάτη) και όλων εκείνων, κληρικών και λαϊκών, που, την τραγική στιγμή της μεγάλης απόφασης (1922), πρόσφεραν τη ζωή τους θυσία στον βωμό της Πατρίδας τους και των ιδανικών με τα οποία γαλουχήθηκαν, της Θρησκείας τους, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της εθνικής τους συνείδησης και του λαμπρού πολιτισμού τους, και της Αξιοπρέπειας, που ανέδειξε τον Άνθρωπο πρωταγωνιστή των δραστηριοτήτων τους και των επιλογών τους.

Το πρωί της Κυριακής, 9ης Σεπτεμβρίου 2018, θα τελεστεί η καθιερωμένη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση (στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Ελλάδος), στην οποία θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία θα ακολουθήσει συγκέντρωση των μελών και των φίλων μας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων-Βιβλιοθήκη του Σωματείου μας (οδός Καρύτση, αρ. 3, δίπλα ακριβώς στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου), κατά την οποία η κυρία Δέσποινα Μιχάλαγα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Σμύρνης Χρυσόστομος: ο εκκλησιαστικός και πολιτικός ηγέτης», τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο του στην ανάδειξη της αγαπημένης πατρίδας των πατέρων και των παππούδων μας κατά τα τελευταία χρόνια της παρουσίας τους σ’ αυτήν.