Στον Πατρ. Ιεροσολύμων αποστολή της Ι.Μ. Οδησσού

23 Ιανουαρίου 2019

Με πιστούς και Αρχιερείς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας (UOC), συναντήθηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, μία ημέρα μετά την ακύρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πιοτρ Ποροσένκο. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου της UOC.

Όπως γράφει το πρακτορείο interfax-religion πιστοί της Μητροπόλεως Οδησσού και Ιζμαήλ επισκέφθηκαν την Ιερουσαλήμ. Στην αποστολή μετείχε ο Επίσκοπος Αρτσίζσκι κ. Βίκτωρ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, ο κ. Ποροσένκο, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ,  ήταν να συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, ωστόσο αντ’ αυτού τον υποδέχθηκε ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος. Ως επίσημη δικαιολογία για την ακύρωση της συνάντησης επικαλέστηκαν λόγους υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έχει λάβει επίσημη θέση σχετικά με τη χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.