Προσβάσιμη σελίδα

Για πρώτη φορά «ΕΛΒΥΧ» και «Τρόπος» μαζί

 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα θυρανοίξια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Στεφάνου-Δήμου Διονύσου, από τον  Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, παραμονή της μεγάλης εορτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως.  Χιλιάδες πιστοί από τον Άγιο Στέφανο και όχι μόνο παρέστησαν στην ιστορική αυτή στιγμή του Μητροπολιτικού Ναού που θεμελιώθηκε το 2004 και ολοκληρώθηκε με τη γενναία οικονομική υποστήριξη του εφοπλιστή και εθνικού ευεργέτη κ Αθανασίου Μαρτίνου.

Στην ακολουθία των εγκαινίων και στον εσπερινό της Σταυροπροσκυνήσεως έψαλαν δυο καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι χοροί ψαλτών, η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία (ΕΛΒΥΧ) με χοράρχη τον  Γ.Κωνσταντίνου και ο «Τρόπος» με χοράρχη τον Κ. Αγγελίδη.

Με συνολικό αριθμό 65 ατόμων έψαλαν στο τέλος «εν ενί στόματι» το περίφημο μάθημα προς τιμήν της Παναγίας, το «Και νυν της «Περισσής» του Πέτρου Πελοπονησίου μετά του ομόηχου κρατήματος του Π. Χαλάτζογλου, τέρποντας τα ώτα των παρευρισκομένων πιστών. Εμπνευστής αυτής της ωραίας συνάντησης ήταν ο Προϊστάμενος του ναού μουσικολογιώτατος π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, δάσκαλος της ψαλτικής και δεξιοτέχνης της θείας τέχνης του ιερού Δαμασκηνού.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')
«Βυζαντινά Πάθη» του Μιχάλη Αδάμη (24/4/2024, Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης)
Λόγος και Μέλος: Περιμένοντας την Ανάσταση - Εισαγωγή στο Θείο Δράμα