Προσβάσιμη σελίδα

Ήχοι του τότε και του σήμερα στη Καλαμάτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συναυλία Ψαλτικής Τέχνης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας με τίτλο “Άγγελος Πρωτοστάτης” Ήχος πλ. δ’, Ήχοι του Τότε και του Σήμερα. Συμμετείχαν το ψαλτικό σύνολο “Ρωμαίικο” και η χορωδία “Χόρευμα” της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Διηύθυναν αντίστοιχα οι Δρ. Γιώργος Μπιλάλης και ο Κωνσταντίνος Σιάχος.

Στην συναυλία παραβρέθηκαν: ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ο Γ΄, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Φίλιππος Χαμαργιάς, ο Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ιερείς της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Μεσσηνίας κ. Αντώνης Δουμάνης.

Επίσημοι καλεσμένοι: ο παγκοσμίου φήμης βυζαντινομουσικολόγος κ. Ιωάννης Αρβανίτης, Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και εφευρετής της ΚΛΕΙΔΑΣ μεταγραφής του βυζαντινού μέλους και ο Γεώργιος Κωνσταντίνου Δρ. Μουσικολογίας, Διευθυντής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας, καθηγητές και μαθητές της σχολής και πλήθος κόσμου.

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας από την Πέμπτη 16 έως και το Σάββατο 18 Μαΐου, διοργάνωσε τριήμερο εορταστικών – επετειακών εκδηλώσεων, αφιερωμένο στην Ελληνική Μουσική μας Παράδοση στο πλαίσιο του εορτασμού της δεκάχρονης λειτουργίας της Σχολής από την επίσημη ίδρυσή της 2008/9 – 2018/19 η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της, να γνωρίσουν σε βάθος, μέσα από την Τέχνη αλλά και την Επιστήμη της Ελληνικής Μουσικής (Εκκλησιαστικής και Κοσμικής), τον μουσικό και πολιτισμικό πλούτο της Παραδόσεώς μας.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και Διευθυντής και αναμορφωτής του Προγράμματος Σπουδών της από το 2012, ο Διπλωματούχος Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, κ. Κωνσταντίνος Σιάχος.

 


Δημοσιογραφική επιμέλεια-Φωτορεπορτάζ: Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')
«Βυζαντινά Πάθη» του Μιχάλη Αδάμη (24/4/2024, Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης)
Λόγος και Μέλος: Περιμένοντας την Ανάσταση - Εισαγωγή στο Θείο Δράμα