«Δεν ήξερα ποιά είναι»

27 Ιουλίου 2019

Σεβαστοί Πατέρες, Ευλογείτε.

«Ήθελα απλά να αναφέρω ένα γεγονός που μου συνέβη πρόσφατα. Είμαι από την Τρίπολη, Αρκαδίας και εργάζομαι στην Αθήνα. Εντελώς ξαφνικά είχα μια αδιαθεσία παραμονή της Πρωτοχρονιάς αυτής. Μια πολύ απλή στομαχική αδιαθεσία. Κατεβαίνω στην Τρίπολη από Αθήνα για την Πρωτοχρονιά και επεμένε η μητέρα μου να πάμε στο νοσοκομείο στο οποίο είναι γιατρός ο άντρας της αδερφής μου. [Να σημειώσω ότι, μετά από 9 χρόνια γάμου και αρκετές ανεπιτυχείς εξωσωματικές, έκαναν δύο παιδάκια με θαύμα της Τίμιας Ζώνης· και το κοριτσάκι που θα βαπτιστεί τώρα το ένα όνομα που θα του δοθεί θα είναι Μαρία λόγω του τάματος]. Πηγαίνω λοιπόν στο νοσοκομείο παραμονή Πρωτοχρονιάς και μου λένε δεν έχεις τίποτα, να φύγεις. Ο γαμπρός μου επέμενε να κάνω κι άλλες εξετάσεις, και βρίσκουν 21 πέτρες στη χολή και έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα γιατί θα προχωρούσε σε παγκρεατίτιδα. Στις 2 Ιανουαρίου λοιπόν κανονίζεται το χειρουργείο. Το βράδυ το προηγούμενο δεν μπορούσα να κοιμηθώ και βρέθηκε ολοζώντανη μπροστά μου μια εικόνα της Παναγίας ολόχρυση, που δεν την είχα ξαναδεί και αμέσως κοιμήθηκα.

Την άλλη μέρα μπαίνω στο χειρουργείο και την ώρα που με νάρκωναν είδα πάλι αυτήν την εικόνα και όσο ήμουν ναρκωμένη θυμάμαι συνεχώς αυτό το χρυσό χρώμα. Αλλά αυτή την εικόνα δεν την είχα ξαναδεί, δεν ήξερα ποια είναι.

Επιστρέφω στη δουλειά μου στην Αθήνα και πάω να βάλω ένα κεράκι στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία που είναι δίπλα ακριβώς στην εργασία μου και βλέπω μια μικρή χάρτινη εικόνα και ήταν αυτή που είχα δεί στον ύπνο μου. Κοιτάζω και έλεγε Παναγία Βηματάρισσα, η οποία είχε έρθει στη Νέα Ιωνία από την Μονή σας. Το είχα δεί σαν ανακοίνωση αλλά δεν την είχα επισκεφτεί. Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε η Παναγία η Βηματάρισσα και ντρέπομαι για αυτό.

Πως μπορώ να προμηθευτώ αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Βηματάρισσας; Γίνεται από την Ιερά Μονή σας; Συγγνώμη για το χρόνο που σας πήρα αλλά για εμένα έστω και το μήνυμα που σας έστειλα είναι μια λύτρωση και ακούμπησα έστω και έτσι αυτόν τον Άγιο Τόπο.

Θα σας παρακαλέσω, εάν γίνεται, να με βάλετε στις προσευχές σας αν και είμαι πολύ ανάξια για αυτό».

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Κ. Γ., Χημικός – Οικονομολόγος

 

Πηγή: Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 346-347.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την 6η, βελτιωμένη και επαυξημένη έκδοση.