Ο Γέροντας Ζωσιμάς απαντά στο τηλέφωνο ενώ είναι με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο!

1 Νοεμβρίου 2019

Γέροντας, Μοναχός, π. Ζωσιμάς (1937-2010).

Η κόρη μου Σιμώνη, η οποία φέρει το όνομα του Γέροντα Σίμωνα, αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας, είχε γεμίσει το σώμα της κοκκινίλες και σπυριά. Χωρίς να γνωρίζω ότι ο Γέροντας Ζωσιμάς βρισκόταν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο, την Παρασκευή 6 Αυγούστου του τηλεφώνησα στο σπίτι του για να του πω το πρόβλημα υγείας τής κόρης μου και να του ζητήσω να προσευχηθεί γι’ αυτήν.
Ο Γέροντας απάντησε κανονικά στο τηλέφωνο, μου μίλησε και μάλιστα μου είπε να μην ανησυχώ, γιατί τώρα όλοι οι άνθρωποι βγάζουν τέτοια εξανθήματα μάλιστα με καθησύχασε λέγοντάς μου:
– Μη σε απασχολεί καθόλου.

Έκλεισα το τηλέφωνο και με την ευχή και την προσευχή του τα σπυριά και οι κοκκινίλες έφυγαν από το σώμα του παιδιού. Την ίδια ημέρα, που κοιμήθηκε ο Γέροντας, έμαθα πώς όλες τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Βέβαια πάντα ήξερα πώς ο π. Ζωσιμάς ήταν άγιος Γέροντας.
Εγώ και η οικογένεια μου πολλές φορές είχαμε ευεργετηθεί από τον Γέροντα, αλλά όταν συνειδητοποίησα αυτό που είχε συμβεί, Θαύμασα, γιατί συναισθάνθηκα ότι είναι πραγματικά Άγιος.

Από το βιβλίο “Ζωσιμάς Μοναχός, 1937-2010, Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη”, των εκδόσεων η Μελέτη.