Προσβάσιμη σελίδα

Διάλεξη του καθηγητή Hannick για την Βυζαντινή Μουσική

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου «Julius-Maximilians» του Wurzburg κ. Christian Hannick, με θέμα Η Ιστορία των Monumenta Musicae Byzantinae και το σπουδαίο ερευνητικό έργο που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια στην Κοπεγχάγη.

Η διάλεξη που δόθηκε σε άπταιστα Ελληνικά, πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του Colloquium Λειτουργικής, με την ακαδημαϊκή επίβλεψη του πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρυσοστόμου Νάση Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής.

Την διάλεξη παρακολούθησαν οι π. Νικόδημος Σκρέτας Καθηγητής Λειτουργικής, Τρύφων Τσομπάνης Λειτουργιολόγος, Αγγελική Δεληκάρη Σλαβολογος,  Μαρια Αλεξάνδρου Καθηγήτρια Βυζαντινής Μουσικολογίας, Ειδικοί Επιστήμονες όπως οι Αντώνης Κωνσταντινίδης, Ευαγγελία Σπυράκου, καθώς και διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Η διάλεξη προκάλεσε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με την ερμηνεία της παλαιάς βυζαντινής σημειογραφίας.

ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής της Πεντηκοστής & Δευτέρας Αγ. Πνεύματος (23-24/06/2024)
«Πόντω εκάλυψε», ήχ. Βαρύς διατονικός, (Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος)
Το 17ο Διεθνές Masterclass Ψαλτικής Ιασίου με τον Πρωτοψ. Δήμο Παπατζαλάκη
Λόγος και Μέλος: Κυριακή της Πεντηκοστής - Α΄
Μουσικό μνημονάρι προς τιμήν του Λυκούργου Αγγελόπουλου