Ο Γέροντα Σίμωνας παρηγορεί παιδάκια που ήταν μόνα στο σπίτι!

16 Μαρτίου 2020

Ο Μοναχός, π. Ζωσιμάς (αριστερά) και ο Γέροντας του Ιερομόναχος, π. Σίμων Αρβανίτης (1901-1988).

Μαρτυρία Μ.Ο.*
Πολλά ήταν αυτά που παρακάλεσα τον πατέρα Σίμωνα και εισακούστηκαν. Εδώ θα σας διηγηθώ και αυτό που συνέβη στο σπίτι μας.
Ένα μεσημέρι που γύρισα σπίτι από την δουλειά μου, πήγα απ’ ευθείας στο υπνοδωμάτιο των παιδιών για να δω τα παιδάκιά μου.
Έχω δύο αγόρια, το ένα είναι τριών ετών και το άλλο πέντε ετών.
Πάνω στο κομοδίνο είχα και τα πέντε βιβλία του Γέροντα, όταν μπαίνω μέσα έχω τη συνήθεια να παίρνω ένα από τα βιβλία του και να το προσκυνώ.

Εκείνο το μεσημέρι, που ήμουν με τα παιδάκιά μου, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη, η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, ολόκληρο το πρόσωπο του παππούλη που βρίσκεται στον πέμπτο τόμο ευωδίαζε.
Ευωδίαζε ολόκληρο το βιβλίο του μύρο. Εκείνη την στιγμή είπα ο άγιος Σίμωνας επισκέφτηκε και το δικό μας σπίτι.
Ρώτησα τα παιδάκια μου που χοροπηδούσαν από τη χαρά τους τι έκαναν αυτά εδώ τόσες ώρες που απουσίαζα από το πρωί και τότε και τα δυο με μια φωνούλα είπαν προσκυνούσαμε το βιβλίο του Αγίου Σίμωνα.
Τότε κατάλαβα πως ο πατέρας Σίμωνας ήταν μαζί τους και τα προστάτευε, τα έκανε συντροφιά για να μην είναι μόνα τους.

Ανώνυμη
Στο μνημόσυνο του πατέρα Σίμωνα που έγινε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009, είχαμε πάει στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας για να λειτουργηθούμε και να παρεβρεθούμε στο μνημόσυνο.
Ο γιος είναι έξι χρονών, δεν είχα πού να τον αφήσω και τον άφησα σπίτι μόνο του να κοιμάται (ποτέ δεν έχω αφήσει το παιδί ούτε για να κατεβάσω τα σκουπίδια).
Κάτι μου έλεγε “πήγαινε δεν θα πάθει τίποτα το παιδί”. Όταν γύρισα το παιδί, το βρήκα να κοιμάται.
Όταν ξύπνησε μου είπε:
– Μαμά γιατί με άφησες μόνο μου; Εγώ ξύπνησα και έκλαιγα και μετά πήρα το βιβλίο του παππούλη που ήταν στο κομοδίνο, το φίλησα και σταμάτησα αμέσως να κλαίω και κοιμήθηκα πάλι.

* Το πλήρες όνομα αναγράφεται στο πιο κάτω βιβλίο.

Από το βιβλίο “Ζωσιμάς Μοναχός (1937-2010), Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη”, των εκδόσεων η “Μελέτη”.