Ο π. Ζωσιμάς με θεράπευε, και διάγνωση του αποδείχτηκε από τις εξετάσεις!

21 Ιουνίου 2020

Μοναχός, π. Ζωσιμάς (1937-2010).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

[Μαρτυρία Ζ.Κ., Νέα Ιωνία Βόλος]:

Πριν καιρό επισκεφθήκαμε με την κόρη μου τον π. Ζωσιμά στο Χαλάνδρι.
Ήταν μέρα που ο Γέροντας δεν δεχόταν κόσμο. Όμως έχοντας το προορατικό χάρισμα είδε πως είχα ανάγκη και μας δέχτηκε.

Την ημέρα εκείνη είχα ένα φοβερό πονοκέφαλο ο π. Ζωσιμάς με κάλεσε κοντά του και χωρίς να του έχω αναφέρει τίποτα με σταύρωσε στο κεφάλι. Αμέσως τότε απαλλάχτηκα από τον πονοκέφαλο.

Κάποια άλλη φορά είχα επισκεφθεί με την κόρη μου πάλι τον π. Ζωσιμά, με απασχολούσε ένα πρόβλημα υγείας. Χρειαζόταν να κάνω εγχείρηση για να απαλλαγώ από μεγάλους πόνους που είχα στα χέρια.

Αφού με άκουσε, κράτησε τα χέρια μου και άρχισε να τα τρίβει λέγοντας πως δεν γινόταν καλή κυκλοφορία του αίματος. Ύστερα με σταύρωσε και προσευχήθηκε. Φεύγοντας από τον π. Ζωσιμά ήμουν εντελώς καλά.

Επίσης ο σύζυγός μου πριν λίγο καιρό ένοιωσε ένα ανυπόφορο πόνο πάνω στο μάτι του. Φοβήθηκε πολύ και επικοινώνησα με τον π. Ζωσιμά. Εκείνος με καθησύχασε λέγοντας πως ο πόνος προκλήθηκε από ψύξη σε εκείνο το σημείο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις.

Ο π. Ζωσιμάς ήταν ένας άγιος άνθρωπος. Πολλές φορές, όταν τον επισκεπτόμουν, αισθανόμουν να με πλημμυρίζει μια έντονη ευωδία. Ήταν πολύ φιλόξενος. Όταν πήγαινα εκεί, πάντα κάτι ετοίμαζε, κανείς δεν έφευγε, αν δεν έπαιρνε κάτι για ευλογία.

Έδινε ο,τι είχε. Όσοι γνωρίσαμε τον Γέροντα Ζωσιμά δοξάζουμε τον Άγιο Θεό γι’ αυτή την μεγάλη ευλογία που είχαμε και τον παρακαλούμε να πρεσβεύει μαζί με τον π. Σίμωνα [π. Σίμων Αρβανίτης, χαρισματούχος Ιερομόναχος, Γέροντας του π. Ζωσιμά] για όλους μας και να προστατεύει από κάθε επιβολή του πονηρού.

*Ολόκληρο το όνομα είναι γραμμένο στο πιο κάτω βιβλίο.

 

Η μαρτυρία καταγράφεται στο βιβλίο “Μοναχός Ζωσιμάς (1937-2010), Υποτακτικός του Ιερομονάχου Σίμωνος Αρβανίτη”, των εκδόσεων η “Μελέτη”, Αθήναι.