Προσβάσιμη σελίδα

Εξόδιος ακολουθία της Αγγελική Καρά

Η εξόδιος ακολουθία της Αγγελική Καρά, ιδρυτού και επίτιμου προέδρου του ΚΕΠΕΜ (Κέντρο Ερεύνης και Προβολής της Εθνικής Μουσικής. Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά), εψάλη σήμερα  Σάββατο 11/7, στον κοιμητηριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φασκομηλιάς (κοινότητα Νέας Φιγαλείας Δήμου Ζαχάρως) και ετάφη  στον τάφο του Δασκάλου Σίμωνα Καρά, δίπλα στο παρεκκλήσιο των Αποστόλου Σίμωνος και Αγ. Χαραλάμπους. Η αλησμόνητη Αγγελική Καρά κοιμήθηκε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, σε ηλικία 97 ετών (γεν. 30.11.1923, Αμάλου Ικαρίας).

Η Αγγελική Καρά (το γένος Βατούγιου), τόσα χρόνια στάθηκε δυνατό στήριγμα στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Κέντρου, ακολουθώντας πιστά και μέχρι τέλους τον βασικό σκοπό του: Να επιστρέψει η ελληνική μουσική στον λαό που την γέννησε.

Η εκδημία της μπορεί γέμισε με ανθρώπινη θλίψη οικείους και φίλους, όμως είναι ακράδαντη πίστη, πως από ψηλά θα πρεσβεύει κι εκείνη στον Θεό για να φωτίζει και να οδηγεί τα βήματά όλων όσων εργάζονται για τη διάσωση και διάδοση της πατρώες ελληνική τέχνης.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή της! Ας έχουμε την ευχή της! Καλό παράδεισο!

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Λόγος και Μέλος: Πολυχρονισμός εις Οικουμενικόν Πατριάρχην - Μπαλασίου Ιερέως
«Έλαμψεν η χάρις σου», Ιακώβου Πρωτοψάλτου, Ιδιόμελο Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού (Βατοπαιδινός Χορός)
»Οίμοι! ο Αδάμ», «Το στάδιον των αρετών ηνέωκται» ήχ. πλ. α΄ Ιδιόμελα Κυριακής Τυρινής (Δημ. Γαλάνης)
Τυρινή: Ο τελετουργικός προθάλαμος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής
Μουσικές Φυλλάδες Κυριακής της Τυρινής (17/03/2024)