«Άθως, η πιο φωτεινή κορυφή του κόσμου»:15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Κύπρου και στο 3ο Houston Greek Film Festival (ΗΠΑ)

11 Νοεμβρίου 2020

Το Άγιον Όρος παρουσιάζεται στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου και στο 3ο Houston Greek Film Festival (ΗΠΑ) μέσα από το ντοκιμαντέρ  με τίτλο «Άθως, η πιο φωτεινή κορυφή του κόσμου».

Τρεις Αγιορείτες μοναχοί μοιράζονται σκέψεις τους για την πίστη και το μοναχισμό, για την απόφασή τους να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό και για τη ζωή τους στο Άγιο Όρος, για την Αθωνική πολιτεία και για τους ανθρώπους που την επισκέπτονται. Μέσα από τις σκέψεις αυτές γίνεται μια διακριτική παρουσίαση του Αγιορείτικου πνεύματος. Ταυτόχρονα η κάμερα ταξιδεύει σ’ όλη τη χερσόνησο, φτάνει σε απάτητες γωνιές της και στην κορυφή του Άθω, καταγράφοντας στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής και εικόνες, άγνωστες ακόμη και στους τακτικούς επισκέπτες του Αγίου Όρους.

Το ντοκιμαντέρ «Άθως, η πιο φωτεινή κορυφή του κόσμου» έχει επιλεγεί και διαγωνίζεται στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, συμμετέχοντας  στο τμήμα πρωτοεμφανιζόμενων σκηνοθετών https://cyiff.eu/el/documentary-talent-feature

Στο πλαίσιο της συμμετοχής αυτής, θα προβληθεί online στις 16/11/2020  μόνο στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Πληροφορίες για την online προβολή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  https://cyiff.eu/el/ και συγκεκριμένα εδώ: https://cyiff.eu/images/CYIFF_2020_Online_program.pdf

Εισιτήρια για online θέαση μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ:

https://inspire-tv.com/en/component/osmembership/2nd-half-movies-ticket/sign-up?Itemid=292

Παράλληλα το ντοκιμαντέρ «Άθως, η πιο φωτεινή κορυφή του κόσμου» έχει επιλεγεί και διαγωνίζεται στο 3o Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Houston (ΗΠΑ), μέσω του οποίου θα προβληθεί online κατά το διάστημα 13 έως 20/11/2020, μόνο στις ΗΠΑ.

Πληροφορίες και εισιτήρια για online θέαση εδώ:

http://houstongreekfilmfestival.com/films.html