Kορωνοϊός, Χριστούγεννα και Θεία Κοινωνία Επίθεση ο κορωνοϊός. Αντεπίθεση εµείς

3 Δεκεμβρίου 2020

Θεοφιλεστάτους Επισκόπους, Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταµένους, Εντιµοτάτους Προέδρους και Αξιότιµα Μέλη των Δ.Σ., Φιλοπτώχους Αδελφότητες και Νεολαία των Κοινοτήτων της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Καναδά

Αγαπητοί εν Κυρίω,

Kορωνοϊός, Χριστούγεννα και Θεία Κοινωνία Επίθεση ο κορωνοϊός. Αντεπίθεση εµείς.

Ο κορωνοϊός µας έκανε µεγάλη επίθεση. Κατάφερε σχεδόν να µας κλείσει τις εκκλησίες. Θείες Λειτουργίες µε δέκα (10) ή είκοσι πέντε (25) χριστιανούς. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν πρέπει να µείνουµε µε σταυρωµένα τα χέρια. Πρέπει να περάσουµε στην αντεπίθεση και να πως:

Δυο φορές στο παρελθόν σας έγραψα να ιδείτε ακριβώς τις βαπτίσεις, τους γάµους και τις κηδείες που έχετε κάνει στην εκκλησιά σας τα δέκα (10) τελευταία χρόνια. Να κάνετε καταλόγους µε ονόµατα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Να επικοινωνείτε µε τους χριστιανούς τακτικά. Αυτή η επικοινωνία χρειάζεται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έρχονται τα Χριστούγεννα και οι χριστιανοί µας µένουν ακοινώνητοι. Αυτό θέλει ο σατανάς. Να µην του περάσει. Να ο τρόπος που δεν θα του περάσει.

Οργανώστε την Κοινότητά σας. Ιερεύς, Διοικητικό Συµβούλιο, Φιλόπτωχος Αδελφότητα και προπαντός η Νεολαία. Όλοι µαζί, µία οµάδα στην αντεπίθεση εναντίον του κορωνοϊού.

Γράψτε ηλεκτρονικά. Τηλεφωνήστε. Επικοινωνήστε προσωπικά. Γνωρίστε τους χριστιανούς σας. Αυτό δεν είπε ο Χριστός; «Ο ποιµήν ο καλός γνωρίζει τα πρόβατα κατ’ όνοµα. Πηγαίνει και βρίσκει το χαµένο πρόβατο».

Για µας το πρόβατο δεν είναι χαµένο. Ο σατανάς µε τον κορωνοϊό κατάφεραν να µας κλείσουν τις εκκλησίες και να µείνει ο κόσµος χωρίς Θεία Κοινωνία. Είπαµε δεν θα τους περάσει.

Κάνετε ένα πρόγραµµα. Κάνετε περισσότερες Θείες Λειτουργίες µέσα στην εβδοµάδα. Λειτουργήστε το πρωί και κρατήστε την Θεία Κοινωνία. Να καταλύετε την Θεία Κοινωνία την επόµενη ηµέρα, µετά την Θεία Λειτουργία. Καλέστε τους χριστιανούς κατά οικογένειες να έρθουν να κοινωνήσουν. Ορίστε ηµέρα και ώρα. Να µη µείνει κανείς χριστιανός, από τώρα µέχρι τα Χριστούγεννα, χωρίς να κοινωνήσει. Στο χέρι σας είναι. Εξαρτάται από την καλή οργάνωση στην Κοινότητά σας. Πολλές φορές επικοινωνείτε µε τους χριστιανούς σας για άλλους λόγους. Για να έρχονται στην εκκλησία. Για να φέρουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό. Για να γράψουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία. Στη νεολαία. Στις κατασκηνώσεις και τόσα άλλα. «Νυν υπέρ πάντων ο αγών. Η Θεία Κοινωνία είναι η αιώνια ζωή. Είναι φάρµακο αθανασίας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να µείνει κανείς ακοινώνητος.

Μερικοί θα πείτε. Είναι πολλοί χριστιανοί. Δεν θα τα καταφέρουµε. Λάθος κάνετε. Η διπλανή σας Κοινότητα είναι µικρότερη. Φωνάξτε τους να σας βοηθήσουν. Το ίδιο δεν έκανε ο Πέτρος; Υπάκουσε στον Χριστό. Έριξε το δίχτυ. Γέµισε η βάρκα ψάρια και κόντευε να βυθιστεί. Τότε φώναξε τους άλλους ψαράδες. Φωνάξτε κι εσείς για βοήθεια. Μία είναι η Εκκλησία. Είναι µία οικογένεια. Πόσες φορές το έχω ειπεί;

Γνωρίστε τους χριστιανούς σας. Καλέστε τους κατά οικογένεια να κοινωνήσουν. Θα είναι αυτά τα καλύτερα Χριστούγεννα. Θα κατατροπωθεί ο σατανάς. Δεν θα κερδίσει ο κορωνοϊός.

Αδελφοί Επίσκοποι και ιερείς, τώρα είναι η ευκαιρία. Μη φεισθούµε κόπου και χρόνου. Με πραγµατική θέληση και σωστή οργάνωση θα κερδίσουµε τον πόλεµο. Να µη µείνει κανείς χριστιανός ακοινώνητος τούτα τα Χριστούγεννα. Σας εύχοµαι καλή επιτυχία. Καλή αντάµωση στο κοινό ποτήριο. Καλά Χριστούγεννα. Να είναι αυτά τα πιο ευλογηµένα Χριστούγεννα.

Με πατρική αγάπη και θερµές ευχές

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Ο ΚΑΝΑΔΑ ΣΩΤΗΡΙΟΣ