Προσβάσιμη σελίδα

Κατά Τόπους Ψαλτικές Παραδόσεις. 4ο Διεθνές Μουσικολογικό και Ιεροψαλτικό Συνέδριο της Α.Θ.Σ. Βόλου (Διαδικτυακά-6/2/2021)

Το 4ο Διεθνές Μουσικολογικό και Ιεροψαλτικό Συνέδριο του Τομέα Ψαλτικής και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου θα πραγματοποιηθεί από τις 7 ως τις 9 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακά, λόγω της ιδιαίτερης υγειονομικής καταστάσεως. Το θέμα του Συνεδρίου είναι: Κατά Τόπους Ψαλτικές Παραδόσεις. Ἐν παντί τόπῳ τῆς δεσποτείας αὐτοῦ εὐλόγει, ἡ ψυχή μου, τόν Κύριον (Ψαλμ. ΡΒ΄)

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό στο ευρύτερο κοινό, με προϋπόθεση την συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στον σύνδεσμο https://forms.gle/W5ARw8qnRUaYi9CH6, και με τη καταβολή του συμβολικού τέλους πέντε (5) ευρώ, που καταβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην φόρμα συμμετοχής. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, εκτός αν η ψηφιακή πλατφόρμα συμπληρωθεί νωρίτερα.

Λεπτομέρειες για την θεματική του Συνεδρίου βρίσκονται στην αρχική ανακοίνωση του Τομέα, αλλά όπως είναι αυτονόητο, έχουν ακυρωθεί όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με φυσική παρουσία (διαμονή, γεύματα, εκδρομές κλπ).

Ακριβές πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Συνεδρίου, βρίσκεται εδώ

Οι περιλήψεις των εισηγήσεων κλπ θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Αναγγελία σεμιναρίων εκκλησιαστικής μουσικής με τον Άρχοντα Πρωτοψ. Παν. Νεοχωρίτη
«Πάτερ αγαθέ» Νικολάου Σμύρνης - Γιώργος Χατζηχρόνογλου
«Πάτερ αγαθέ», Δοξαστικό Κυριακής του Ασώτου (Ματθαίος Τσαμκιράνης)
Σχολιασμός στο Δοξαστικό της Κυριακής του Ασώτου
«Της μετανοίας άνοιξόν μοι», Πεντηκοστάρια Τριωδίου (Λυκ. Πετρίδης)