«Σήμερα κηδεύουμε έναν Άγιο!…»-Μνήμη οσ. Βησσαρίωνα Αγαθονίτη

22 Ιανουαρίου 2021

Στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη, μίλησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Γέροντας Γερμανός, όπου με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε τα γεγονότα και τις στιγμές της παλαιότερης και ευρέως γνωστής στο πανελλήνιο αποκαλύψεως του αφθάρτου σκηνώματος του μακαριστού Γέροντος Βησσαριώνος του Αγαθωνίτου.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στα πλούσια πνευματικά χαρίσματα του Γέροντoς, ενός μοναχού, όπως είπε, σιωπηλού, εξόχως ασκητικού, πάνω από όλα φιλανθρώπου, του οποίου τον εσωτερικό κόσμο εγνώρισε ο Θεός από τους ουρανούς.

Ο Γέρων Βησσαρίων, είπε ο Καθηγούμενος Γέρων Γερμανός, θυσίασε τον εαυτόν του για τον συνάνθρωπο, με τους πνευματικούς απογόνους του μακαριστού Γέροντος να βαδίζουν ακριβώς πάνω σε αυτήν τη γραμμή της ακοίμητης μοναστικής λειτουργίας, προσευχής και φιλανθρωπίας. Ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε και στην ιστορία της Ιερά Μονή Αγάθωνος, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Βησσαριώνα και τα όσα θαυμαστά συνοδεύουν την οσιακή βιοτή του και την μετά την κοίμηση του παρρησία στο Θεό.

ΑΚΟΣΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: