Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

1 Μαρτίου 2021

Με βαθύτατη λύπη ο πιστός λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου πληροφορήθηκε σήμερα την εκδημία του μακαριστού ποιμενάρχου του κ. Εμμανουήλ. Ο εκλιπών Ιεράρχης αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα με την υγεία του τα οποία το τελευταίο καιρό επιδεινώθηκαν με αποτέλεσμα πολυήμερη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ακολούθως σε Κέντρο αποκατάστασης όπου και υπέστη ανακοπή καρδίας. Τοποτηρητής της Μητροπόλεως ανέλαβε ο Γουμενίσσης Δημήτριος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ (Σιγάλας) γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου (την καταγωγήν έλκων εξ Αμοργού) το 1953. Ήταν Απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως της εκλογής του σε Μητροπολίτη.

 Τους δυο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης και το οφίκιο του αρχιμανδρίτου έλαβε από τα χέρια του μακαριστού Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρού Γαβριήλ. Το Σεπτεμβρίου του 1983 μετετέθη ως ιεροκήρυξ εις την Ιεράν Μητρόπολιν Θηβών και Λεβαδείας, όπου διηκόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυξ, κατηχητής επί 25ετίαν και επί ενός έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Υπηρέτησε τον λειτουργικόν, ιεροκηρυκτικόν, κατηχητικόν και εκπαιδευτικόν χώρον επί 30 συναπτά έτη, χάριτι Θεού.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009.  Την 11ην  Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Αιωνία και άληστος η μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου!

Παρακολουθήστε την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου από τον Μητρ. Κιλκισίου Εμμανουήλ στην Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου Κιλκίς.