Όσιος Δαυίδ ο Γέροντας, Εμφανίσεις και θαύματα!

1 Νοεμβρίου 2021

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Κατάκοπος [ο Μοναχός, π Σεραφείμ της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντα Ευβοίας] κάποια μέρα από τα πολλά διακονήματα δέχτηκε την επίσκεψη του Οσίου Δαυίδ στο κελλί του, οποίος προστατευτικά τον σκέπασε, σαν να ήταν μικρο παιδί.

Άλλοτε παραμονή της Μεταμορφώσεως, που πανηγυρίζει η Μονή, ενισχύθηκε από τον Όσιο, που του εμφανίστηκε με την μορφή του εν ζωή ευρισκοµένου Αγίου Γέροντος του π. Ιάκωβου.

Θαυµαστές οι εξιστορήσεις του π. Κυρίλλου προς τους πατέρες αμέσως μετά την κοίμησή του:
– Ο γέροντας Ιάκωβος ανέθεσε κάποτε στον π. Σεραφείμ να συνοδεύσει την τιμία κάρα του Αγίου Δαυίδ στο χωριό Παύλος της Βοιωτίας.

Η σφοδρή χιονόπτωση δεν πτόησε τον π. Σεραφείμ, οποίος επιβιβάστηκε στο φορτηγάκι και ξεκίνησε. Κάποια στιγμή ο οδηγός σταμάτησε απογοητευμένος, καθώς ήταν αδύνατο να προχωρήσει.

Ο π. Σεραφείμ βγήκε τότε από το αυτοκίνητο και σηκώνοντας την αγία Κάρα φώναξε ικετευτικά:
«Όσιε Δαυίδ, βρες μία λύση να περάσουμε αυτό το εμπόδιο και να πάμε στο χωριό, γιατί οι χριστιανοί σε περιμένουν να τους δώσεις τις ευλογίες σου».

Αυτό ήταν!

Το αυτοκίνητο γλιστρούσε πάνω στο χιόνι χωρίς μάλιστα να αφήνει ίχνη και έφτασαν στον προορισμό τους.

Στο ίδιο χωριό συνέβη και το εξής:
Ένας βοσκός παρακάλεσε τον π. Σεραφείμ να μεταφέρει την αγία Κάρα στο μανδρί του, για να γιατρευτούν τα ζώα του, που δεν μπορούσαν να σηκωθούν ούτε για να φάνε.

Ο π. Σεραφείμ μετέφερε την αγία Κάρα στο ποιμνιοστάσιο και παρακάλεσε τον Όσιο Δαυίδ με πίστη και απλότητα, όπως τα έχει βιώσει δίπλα στον Άγιο Γέροντα μας Ιάκωβο.

Διηγόταν μετά ότι ο βοσκός χοροπηδούσε από τη χαρά του βλέποντας τα ζώα να σηκώνονται, λες και δεν είχαν τίποτε, καθώς περνούσε δίπλα τους η Αγία Κάρα.

«Από σεβασμό στον Άγιο σηκώθηκαν και γιατρεύτηκαν», του έλεγε χαριτολογώντας ο π. Σεραφείµ!

 

Από το βιβλίο, ο «Όσιος Δαυίδ (Τσαλίκης), Ένας σύγχρονος άγιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος», έκδοση των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, Λίμνη Ευβοίας, 2018.