Αγία Αθανασία η Θαυματουργός, Το εξαίσιο όραμα για την ψύχη της!

18 Απριλίου 2022

Αγία Αθανασία η Θαυματουργός εξ Αιγίνης.

(Διασκευή επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

Η αγία Αθανασία η εξ Αιγίνης η Θαυματουργός όταν προγνώρισε την κοίμηση της το ανακοίνωσε στις μοναχές δώδεκα μέρες πριν από την μέρα αυτή. Έτσι, αφού ευχαρίστησε πρώτα τον Θεό, συγκέντρωσε όλες τις αδελφές και ανέδειξε την ηγουμένη η οποία θα την αντικαθιστούσε!

Την τελευταία ημέρα κατά την οποία θα έφευγε έψαλλε μαζί με τις Μοναχές το Ψαλτήριο, αλλά επειδή δεν προλάβαινε να το ολοκληρώσει, άφησε τις μοναχές να το τελειώσουν, ενώ η ίδια αφού προσευχήθηκε αναχώρησε.

Η αγία Αθανασία είχε προείπει στις Μοναχές ότι την κληρονομιά και την δόξα την οποία μέλλει να πάρει από τον Θεό στους ουρανούς θα την λάβει 40 μέρες από την εκδημία της.

Κατά την ώρα του ενταφιασμού της αγίας πολλοί οι οποίοι έπασχαν από δαιμόνια και από διάφορες άλλες ασθένειες έγιναν καλά.

Αργότερα και πολλοί τυφλοί ξαναείδαν το φως τους.

Αφού, λοιπόν, συμπληρώθηκαν 40 μέρες από την κοίμησή της, δύο Μοναχές είδαν ένα φοβερό και εξαίσιο θέαμα.

Δύο αστραποβόλοι άντρες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τις θύρες του αγίου Βήματος και οι οποίοι στέκονταν ο ένας από δεξιά και ο άλλος από τα αριστερά από την αγία Αθανασία, την έντυσαν με ένα βασιλικό πορφυρό φόρεμα υφασμένο με χρυσό, μαργαρίτες και πολύτιμους λίθους!

Όταν είδαν οι μοναχές τη φοβερή αυτή σκηνή θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει η αγία, και γι αυτό χαρούμενες για την αίσια έκβαση της ψυχής της, ευχαρίστησαν τον Θεό ο οποίος δοξάζει αυτούς που τον αγαπούν και τον δοξάζουν.

 

Διασκευή από τον «Μέγα Συναξαριστή της Εκκλησίας», τόμος δ’, μήνας Απρίλιος.