Προσβάσιμη σελίδα

Ύμνοι της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα (Βυζαντινός Χορός Μουσικού Σχολείου Σπάρτης)

Σε μια εποχή που οι συλλογικές δράσεις φαντάζουν ολοένα και πιο ουτοπικές, η  συμβολή των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας, καθίσταται ιδιαίτερα σημαντική και  ουσιαστική.

Μια τέτοια σημαντική δράση έρχεται να προστεθεί στα μουσικά δρώμενα της  πόλης μας, από το δικό μας Μουσικό Σχολείο. Πιο συγκεκριμένα, ο Βυζαντινός Χορός του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, υπό  την διεύθυνση του μουσικολόγου και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του σχολείου κ.  Άγγελου Μπέντη, ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν ένα οδοιπορικό με ύμνους  της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Οι μαθητές ζωντανεύουν τα γεγονότα του Πάθους και της Ανάστασης του  Χριστού, ψάλλοντας ύμνους που περιλαμβάνονται στις Ιερές Ακολουθίες από την Κυριακή  των Βαΐων έως και την Κυριακή του Πάσχα. Τους ύμνους προλογίζει με σύντομα σχόλια ο  Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης.

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, για να ακούσουμε τα  παιδιά του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον  υπεύθυνο καθηγητή τους, για την πρωτοβουλία και το συγκινητικό αποτέλεσμα. Καλή  Ανάσταση.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')
«Βυζαντινά Πάθη» του Μιχάλη Αδάμη (24/4/2024, Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης)
Λόγος και Μέλος: Περιμένοντας την Ανάσταση - Εισαγωγή στο Θείο Δράμα