Μάρτυς Μαρκέλλα η Χιοπολίτις, Η απιστία του Ιερέα για την θαυματουργική δύναμη της αγίας!

22 Ιουλίου 2022

Αγία Μαρκέλλα η Χιοπολίτις. (Σχέδιο Ράλλης Κοψίδης).

(Διασκευή, επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Στα 1782 ένας ιερέας από το χωριό Βολισσός της Χίου ο οποίος είχε ένα παιδί βαριά άρρωστο, θέλησε να το πάει στο αγίασμα που βρίσκεται στο μαρτύριο της αγίας Μαρκέλλας για να το πλύνει με τον αγιασμό.

Επειδή, όμως, η αρρώστια του παιδιού ήταν δύσκολη, ο ιερέας είχε μιαν αμφιβολία αν το παιδί του γίνει καλά, και έτσι δεν είχε την απαιτούμενη πίστη λόγω του δισταγμού που τον διακατείχε.

Έτσι, βασανιζόταν από λογισμούς απόγνωσης και απελπισίας, πως ούτε η χάρη της αγίας θα θεραπεύσει το παιδί του.

Η αγία, όμως, η οποία ήθελε να του φανερώσει την χάρη που έλαβε από τον Θεό να θαυματουργεί, όταν κοιμήθηκε ο ιερέας ένιωσε πως βρέθηκε στο τόπο του μαρτυρίου της αγίας, όπου είναι το αγίασμά της και εκεί εμφανίστηκε και η αγία από ψηλά η οποία άρχισε να τον ελέγχει, λέγοντάς του:
– Το παιδί σου, και βέβαια θα θεραπευτεί και να μην αμφιβάλλεις για την θαυματουργική χάρη που έλαβα από τον Θεό.

Όταν είδε και άκουσε αυτά ο ιερέας, τρόμαξε τόσο πολύ που ξύπνησε έντρομος, ενώ είχε μείνει και παντελώς άφωνος, και δεν μπορούσε να μιλήσει για πολλή ώρα.

Η κατάστασή του έμεινε έτσι για πολλή ώρα, μέχρι που μετανόησε για την απιστία του και υποσχέθηκε ενώπιον όλων όσων βρίσκονταν εκεί, ότι κάθε χρόνο θα τιμά και θα γιορτάζει την αγία Μαρκέλλα.

Τότε κατάφερε κι αυτός να μιλήσει ξανά, αλλά και να γίνει αμέσως καλά και το παιδί του. Και τότε άρχισε να δοξάζει τον Θεό και την ένδοξο νύμφη, Μάρτυρα Μαρκέλλα.

 

 

Διασκευή από τον Μεγάλο Συναξαριστή της Εκκλησίας, μήνας Ιούλιος, τόμος ζ’.