Άγιος Πορφύριος: Αύριο πρωί πρωί θα πας στο νοσοκομείο και θα πάρεις τον άντρα σου από εκεί!

1 Σεπτεμβρίου 2022

Άγιος Πορφύριος (1906-1901).

(Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

 

Μαρτυρία κ. Β.Π.*, Ωρωπός
Ο σύζυγός μου Χρήστος παρουσίασε ένα πρόβλημα στο νεφρό του και νοσηλευότανε στο νοσοκομείο. Ένας οικογενειακός μας φίλος, ο κ. Ευάγ. Ηλ., με συνόδευσε στο Καλυβάκι του Αγίου [του αγίου Πορφυρίου], όπου πήγαινα για πρώτη φορά.

Μόλις μπήκα μέσα, μου είπε:
– Καλώς την Π. [την χαιρέτησε με το επίθετο της]! Τα παιδιά σου πού τα άφησες.

Είχα δύο μικρά παιδιά, δύο κόρες, και τα είχα αφήσει στη σύζυγο του κ. Ευάγ., για να τα προσέχει. Μετά άρχισε να μου μιλάει για το πρόβλημα υγείας του συζύγου μου και να με καθοδηγεί τι έπρεπε να κάνω.

Είχα ξαφνιαστεί με όλα αυτά και δεν μιλούσα. Συγκεκριμένα μου είχε πει:
– Αύριο πρωί πρωί θα πας στο νοσοκομείο και θα πάρεις τον άντρα σου από εκεί. Θα τον
πας στο εξωτερικό που έχετε δικό σας άνθρωπο, δικό σας γιατρό και εκεί να κάνετε ό,τι θα σας δείξουν τα ιατρικά μηχανήματα.

Πράγματι, στη Γερμανία έμενε ένας ξάδερφος του άντρα μου, που ήταν ιατρός ουρολόγος. Αυτό όμως δεν το γνώριζε ούτε και ο κ. Ευάγ., που ήταν οικογενειακός μας φίλος.

Την άλλη μέρα που πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί αντιδράσανε, διότι είχαν προγραμματίσει να τον χειρουργήσουνε. Μου είπανε πως, αν τον πάρω, θα πεθάνει!

Εγώ όμως είχα πιστέψει ακράδαντα τον Παππούλη και γι’ αυτό υπέγραψα και φύγαμε.

Πήγαμε στη Γερμανία όπου διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αναγκαίο να αφαιρεθεί το νεφρό. Με μία μικρή θεραπεία, ο άντρας μου έγινε εντελώς καλά και μέχρι σήμερα δεν τον
ξαναενόχλησε το νεφρό του.

Εάν δεν είχα πάει στον Άγιο, εδώ, στο ελληνικό νοσοκομείο, θα είχαν αφαιρέσει από τον
άντρα μου ένα υγιές νεφρό.

* Τα ονόματα είναι γραμμένα στο πιο κάτω βιβλίο.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο, ο «Όσιος Πορφύριος ο προφήτης, Μαρτυρίες», τόμος α’, έκδοση Αγιοπαυλίτικο Ιερό Κελλί Αγίων Θεοδώρων, Άγιον Όρος.