Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σήμερα στο Pemptousia FM

13 Δεκεμβρίου 2022

«Πνευματικοί Αντίλαλοι» με τον Πάνο Αβραμόπουλο – ΑΠΟΨΕ στις 19:00

Προσκεκλημένος στην σημερινή εκπομπή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Μιλούμε για τον θεοσκεπή Άγιο Νικόλαο, αλλά και για ποικίλα άλλα θέματα της ορθόδοξης ζωής και διδασκαλίας.

Οι οιστρηλατημένος μας Ιεράρχης κ.κ. Χρυσόστομος, που έχει την ηθική τιμή να είναι και καθηγητής της Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την έμπεδη και πολυμερή θεολογική του συγκρότηση, μας σκιαγραφεί το πορτραίτο του κορυφαίου της Ορθοδοξίας μας άχραντου Αγίου Νικολάου. Μας αναλύει έτσι και κατά το αξεπέραστο πνευματικά απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, τις τρείς έξοχες ηθικές αρετές που χαρακτήριζαν τον ενάρετο βίο του Ιερού Επισκόπου Μύρων Νικολάου.

Συνιστώντας:

Κανόνα πίστεως, για την απαρέγκλιτη πίστη, αφοσίωση και θεολογική ορθοέπεια, στην χριστιανική διδασκαλία.

Εικόνα πραότητας, για την άχραντη και διάστικτη από ανθρώπινη ευγένεια και γλυκύτητα ζωή του. Μια ζωή που είχε καταστήσει τον Ιερό Νικόλαο με τις θυσίες, τους αγώνες και τα βασανιστήριά του από τον Διοκλητιανό, αλλά και την διανομή της περιουσίας του στους φτωχούς, προστάτη και πατέρα των αδυνάτων και των κατατρεγμένων.

Αλλά και εγκρατείας Διδάσκαλον, αφού με την έμπλεη από σύνεση και ηθική και θεολογική φρόνηση ζωή του, ο θεοσκεπής Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας Νικόλαος, συνιστούσε το μέτρο και την αξία της εγκράτειας, της υπακοής και της απραρέγκλιτης προσήλωσης στις αξίες και τις ιδέες της διδασκαλίας του Χριστού.

Ενώ μας ομιλεί και για ποικίλα άλλα θέματα της ορθόδοξης ζωής και διδασκαλίας.

Συντονιστείτε στο http://pemptousia.fm