Προσβάσιμη σελίδα

Το Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς τιμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο

Ο Όμιλος Μουσικοφίλων Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, πραγματοποιεί τη φετινή εκδήλωση του στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, στις 12 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, κατά την οποία θα τιμήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο. Toν φημισμένο βυζαντινό χορό  διευθύνει ο Μουσικοδιδάσκαλος Aντώνιος Πετρόπουλος, Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού, της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Περαίας.

Εξέδωσε μέχρι σήμερα έξι ψηφιακούς δίσκους (CD). Τον πρώτο, τον Ιούνιο του 2011, με τίτλο «ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΣΑΓΗΝΕΥΣΑΣ», αφιερωμένο στον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Δέρκων, κ. Απόστολο. Τον δεύτερο, τον Ιούλιο του 2012, με τίτλο «ΣΚΙΡΤΩΝΤΕΣ ΥΜΝΟΥΜΕΝ ΤΟΝ ΑΙΤΙΟΝ», αφιερωμένο στην Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον τρίτο, τον Απρίλιο του 2013, με τίτλο «ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΨΥΧΗ ΜΟΥ», αφιερωμένο στον μακαριστό γέροντα π. Θεόφιλο, πνευματικό της Χριστιανικής Αδελφότητας «Λυδία». Τον τέταρτο, τον Απρίλιο του 2014, με τίτλο «ΣΗΜΕΡΟΝ ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ», αφιερωμένο στον Σεβ. Μητροπολίτη Πέργης, κ. Ευάγγελο. Τον πέμπτο, τον Απρίλιο του 2015, με τίτλο «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΟΥ ΚΑΤΕΛΙΠΕΣ ΘΕΟΤΟΚΕ» αφιερωμένο στην Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τον έκτο, τον Ιούνιο του 2016, με τίτλο «ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΑΣ ΑΠΑΡΧΑΣ»,  αφιερωμένο στον Σεβ. Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβο.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, της κλειστής, «σιωπηλής» Σχολής. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε ἡ πρώτη πανηγυρική χριστουγεννιάτικη συναυλία, προς τιμήν του  Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου, αλλά και η επόμενη, προς τιμήν του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης, κ. Ελπιδοφόρου, Καθηγητού στο Α.Π.Θ. Τον Δεκέμβριο του 2013 διοργάνωσε τρίτη συναυλία με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου. Τον Απρίλιο του 2014 διοργάνωσε τέταρτη συναυλία προς τιμήν του Σεβ. Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Ιακώβου. Τον Δεκέμβριο του 2014 διοργάνωσε πέμπτη συναυλία με ύμνους των Χριστουγέννων, προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος. Τον Δεκέμβριο του 2015 διοργάνωσε  έκτη συναυλία με ύμνους των Χριστουγέννων, επί τη υποδοχή  και προς τιμήν του νέου Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Το καλοκαίρι του 2012, προχώρησε στην β΄ έκδοση του βιβλίου «Η ΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΤΗΣ», η πρώτη έκδοση της οποίας (του 1950) είχε προ  πολλού εξαντληθεῖ.

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
«Μέγα καί παράδοξον θαῦμα» Γ. Ραιδεστηνού, Ιδιόμελο Όρθρου Λαζάρου (Χορός Ψαλτών Αλεξανδρούπολης)
Κάλαντα Λαζάρου Άμπλιανης (Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Καρπενησίου)
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')