Ο Επίσκοπος Ωρεών στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας

9 Ιανουαρίου 2023

Τρίτη 10/1 στις 19:00 «Πνευματικοί Αντίλαλοι»

Προσκεκλημένος στην αυριανή εκπομπή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Φιλόθεο, ο οποίος μας μιλά για τον στύλο της Ορθοδοξίας, Άγιο Αθανάσιο.

Ειδικότερα ο εμπνευσμένος μας θεολογικά Επίσκοπος κ.κ. Φιλόθεος, με τις μαρμαρυγές της πολυμερούς θεολογικής του παιδείας, μας μιλά :

Για τον ενάρετο και φιλόχριστο βίο του Αγίου Αθανασίου.

Για την υποδειγματική ασκητική του ζωή και την ηθική του φιλότητα, που τον έκαναν ως άνθρωπο, να ξεχωρίζει και να κερδίζει την αγάπη και την εκτίμηση ποιμνίου του και του κόσμου ευρύτερα.

Για την σπουδαία θεολογική του συγκρότηση, που τον κατέστησε κορυφαίο στους μεγά-λους της Ορθοδοξίας και της θεολογικής μας γραμματείας, φέρων μαζί με τους ιεράρχες μας Βασίλειο, Φώτιο και Αντώνιο, το επίθετο «Μέγας».

Για την έξοχη συμβολή του στην αντιμετώπιση των αιρέσεων και την αντιαιρετική παρουσία του στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νικαίας.

Τέλος για το πολυεπίπεδο συγγραφικό του έργο – που περιλαμβάνει και την βιογραφία του Μεγάλου Αντωνίου, ασκητή της ερήμου – που τον αναγόρευσε στους μεγάλους της θεολογικής μας γραμματείας.

Συντονιστείτε αύριο στις 19:00 στο Pemptousia FM