Η Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου στο πλευρό των πολυτέκνων της Χαλκιδικής

13 Φεβρουαρίου 2023

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής (Σ.Π.Ν.Χ.). Αρωγός στην εκδήλωση ήταν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία πάντα υποστηρίζει τις μητέρες και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Αναλυτικότερα, πολύτεκνες οικογένειες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, τοπικοί φορείς της πολιτείας, αλλά και πρόεδροι Συλλόγων Πολυτέκνων της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να κόψει ο Σύλλογος την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να τιμήσουν τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2020-21-22, να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά αυτών των οικογενειών που αρίστευσαν, αλλά και όσων εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Σε ότι αφορά τους μαθητές, φοιτητές και τις πολύτεκνες οικογένειες, που απέκτησαν παιδί εντός του 2020-21-22 τις τιμητικές διακρίσεις απένειμαν οι Βατοπαιδινοί πατέρες, ο μοναχός π. Βαρνάβας Βατοπαιδινός και ο ιεροδιάκονος Ελισαίος Βατοπαιδινός, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Πρόκειται για μια πράξη της Ιεράς Μονής με την οποία στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια σε μια δύσκολη εποχή για το θεσμό της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ, μοναχός Βαρνάβας Βατοπαιδινός, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας στις πολύτεκνες οικογένειες την πατρική αγάπη του Γέροντα. Παρέλαβε ένα Ψηφιακό άλμπουμ με αναμνηστικές φωτογραφίες από τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Σ.Π.Ν.Χ οι οποίες έγιναν με την βοήθεια της Μονής. Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιφιγένεια Κυριάκου απένειμε τιμητική πλακέτα αποτίνοντας φόρο τιμής στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την έμπρακτο συμπαράσταση της Ιεράς Μεγίστης Μονή Βατοπαιδίου υπέρ των Πολυτέκνων αλλά και για το Θεάρεστο και φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελούν.

Δείτε περισσότερα εδώ.