2η πορεία της Γαλιλαίας

11 Ιουνίου 2023

Τι είναι;

Σε έναν κόσμο που αναζητά συνεχώς πρόοδο και καινοτομία, είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τη σημασία της παροχής συμπονετικής και αξιοπρεπούς φροντίδας σε όσους αντιμετωπίζουν νόσο που απειλεί την ζωής τους. Η ανακουφιστική φροντίδα, μια ουσιαστική πτυχή της υγειονομικής περίθαλψης, εστιάζει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ασθένειες που έχουν καρκίνο ή άλλες ασθένειες αλλά και τους συγγενείς τους. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες νοσηλείας και ανακουφιστικής φροντίδας, η Γαλιλαία πρωτοστάτησε σε μια ειρηνική πορεία με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της ομοφωνίας για το θέμα αυτό. Στις 18 Ιουνίου 2023 η 2η πορεία της Γαλιλαίας θα πραγματοποιηθεί στο Γέρακα της Αττικής.

Γιατί;

Η συμμετοχή σε μια ειρηνική πορεία για την ανακουφιστική φροντίδα λειτουργεί ως πράξη αλληλεγγύης, εν συναίσθησης και υπεράσπισης για έναν σκοπό που επηρεάζει αμέτρητες ζωές. Συμμετέχοντας στην πορεία της Γαλιλαίας, ο καθένας μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες ξενώνων και ειδικής φροντίδας για όλα τα μέλη της κοινωνίας. Άλλωστε οι ειρηνικές κοινές δράσεις χρησιμεύουν ως ισχυρές πλατφόρμες που ενισχύουν τις φωνές, προτρέποντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης να δώσουν προτεραιότητα στο αιτούμενο. Μια μαζική συμμετοχή αντανακλά μια ενωμένη κοινότητα, και αυτή με την σειρά της ασκεί πίεση δημιουργώντας μια αίσθηση επείγοντος και την ανάγκη για αλλαγή. Μια συλλογική φωνή που ζητά την θέσπιση ανακουφιστικής φροντίδας διασφαλίζει ότι οι ανησυχίες της κοινότητας ακούγονται και υλοποιούνται. Επιπλέον, ένα ενιαίο μέτωπο ενσταλάζει την ελπίδα, τη συμπόνια και την αλληλεγγύη μέσα στην ίδια την κοινότητα. Όταν τα άτομα ενώνονται, μοιράζονται ιστορίες, εμπειρίες και το όραμά τους, δημιουργούν ένα δίκτυο υποστήριξης και κατανόησης. Αυτό καλλιεργεί μια κουλτούρα συμπαράστασης, συμμετοχής στον πόνο του άλλου και προάγει όχι μόνο την ίση πρόσβαση στην φροντίδα, αλλά και μια κοινότητα που εκτιμά και δίνει προτεραιότητα στην υποστήριξη της ζωής του ανθρώπου.

Υπάρχει μέλλον;

Η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση στον τομέα της ανακουφιστικής φροντίδας παίζει ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας της παρηγορητικής φροντίδας. Η πορεία της Γαλιλαίας έχει και τέτοιο σκοπό ενημέρωσης. Παράλληλα με τις συνεχείς εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, η Γαλιλαία παρέχει στα άτομα τα εργαλεία και τους πόρους για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα. Με τη διάδοση πληροφοριών που έχουν ακρίβεια και σαφήνεια, η Γαλιλαία βοηθά να καταρριφθούν μύθοι και παρανοήσεις σχετικά με την φροντίδα στο τέλος της ζωής, ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο και προάγει την υγιή επικοινωνία εντός της κοινότητας.

Συμπερασματικά:

Η πορεία της Γαλιλαίας για την ανακουφιστική φροντίδα είναι ένα κάλεσμα για δράση, προτρέποντας τα άτομα να σταθούν ενωμένα και να υποστηρίξουν τη δίκαιη πρόσβαση σε υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας. Συμμετέχοντας σε αυτήν, τα άτομα αποδεικνύουν τη δέσμευσή τους για την προώθηση της ανακουφιστικής φροντίδας για όσους αντιμετωπίζουν ασθένειες που περιορίζουν την ζωή τους. Επιπλέον με την δράση αυτή εξοπλίζονται οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και οι κοινότητες με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη βελτίωση της ποιότητας της ανακουφιστικής φροντίδας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την ζωή των ανθρώπων που βλέπουν την προοπτική της ζωής τους να στενεύει ασφυκτικά. Να πάρουν ανάσα αγάπης, ελπίδας, ενθάρρυνσης και υποστήριξης και να νιώσουν την ασφάλεια και τον χτύπο της καρδιάς που αγκαλιάζει σφιχτά αυτόν που απελπισμένα πονά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της Γαλιλαίας στο https://galilee.gr/2i-poreia-tis-galilaias/

Και μια ευχή:

Εύχομαι όλες οι τοπικές κοινωνίες, παντού, να ενωθούν με την Γαλιλαία, δίπλα δίπλα, σε παράλληλες ειρηνικές πορείες, υποστηρίζοντας την ανακουφιστική φροντίδα για κάθε έναν άνθρωπο που την χρειάζεται. Σε κάθε πόλη, μικρή ή μεγάλη, παραμερίζοντας τις διαφορές και αγκαλιάζοντας την ενότητα για τον σκοπό της συμπόνιας και της αξιοπρέπειας. Διαδίδοντας τις λέξεις αυτές σε λεωφόρους και οδούς, άνθρωποι όλων των ηλικιών να σταθούν μαζί, με καρδιές ενωμένες, ως μια απόδειξη των αξιών στις οποίες πιστεύουν και ελπίζουν. Μακάρι η πορεία της Γαλιλαίας να τραβήξει το βλέμμα του κόσμου στην ανακουφιστική φροντίδα των ανθρώπων πριν αυτοί αφήσουν τον κόσμο αυτό με ένα στερνό γράμμα που θα συγκινήσει αλλά και θα φέρει μια αίσθηση ματαιότητας. Η διασφάλιση της σημασίας της ανακουφιστικής φροντίδας μπορεί να συναρπάσει γιατί έχει πραγματικά αποτελέσματα όταν τίποτε άλλο δεν μπορεί πια να δώσει ελπίδα. Η ημέρα της πορείας ας πυροδοτήσει συζητήσεις, οδηγώντας σε μόνιμη αλλαγή για ένα μέλλον όπου επικρατεί αξιοπρέπεια και συμπόνια αληθινή.