Προσβάσιμη σελίδα

H Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών στο 42ο Φεστιβάλ Ορθοδόξων Εκκλησιαστικών Χορωδιών Πολωνίας

Με σημαντική διάκριση για την Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών ολοκληρώθηκε το 42ο Φεστιβάλ Ορθοδόξων εκκλησιαστικών χορωδιών “HAJNUWKA” (Χαϊνούφκα) το οποίο διεξήχθη στην Πολωνία μεταξύ 25-28 Μαΐου 2023.

Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Τ.Χ Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου, κατέκτησε τη 2η θέση σε ένα αρκούντως ανταγωνιστικό Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 10 χορωδίες από όλο τον κόσμο. Η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, παρουσίασε το πρόγραμμά της την Παρασκευή 26/5 στη Βαρσοβία, ενώ το Σάββατο 27/5 έλαβε χώρα το κυρίως διαγωνιστικό κομμάτι στο Μπιαλιστόκ, στην αίθουσα της φιλαρμονικής, χώρος ο οποίος φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ εδώ και πολλά χρόνια.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, συνεχάρησαν το ελληνικό χορωδιακό σχήμα, μιλώντας με πολύ κολακευτικά λόγια για την συμμετοχή αυτή και εκφράζοντας την ευαρέσκεια και ευγνωμοσύνη τους, στο πρόσωπο του χοράρχη κ. Χατζηχρονογλου!

Ο έμπειρος και καταξιωμένος διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών, στον απόηχο του Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε σχετικά με την παράδοση και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Βυζαντινής Μουσικής στην επένδυση των Ιερών κειμένων και της Θείας Λατρείας.

 

Πρόσφατες
δημοσιεύσεις
Χερουβικόν ήχος πλ.α΄ | Κωνσταντίνου Πρίγγου
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (B')
Λόγος και Μέλος: Αρχιμανδρίτη Ζαχαρία (Ζαχάρου) Έσσεξ: Ομιλήματα Τεσσαρακοστής (Α')
«Βυζαντινά Πάθη» του Μιχάλη Αδάμη (24/4/2024, Αγία Σοφία Θεσσαλονίκης)
Λόγος και Μέλος: Περιμένοντας την Ανάσταση - Εισαγωγή στο Θείο Δράμα