Η Εκκλησία της Ρουμανίας ενέγραψε στο Αγιολόγιο τον Όσιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή

5 Ιουλίου 2023

Την αναγραφή του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή στο Αγιολόγιο της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας προέβη κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση στο Βουκουρέστι η Ιερά Σύνοδος. Επρόκειτο για μία απόφαση την οποία, όπως είχε γράψει το ope.gr, είχε προαναγγείλει ήδη από την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με την έγκριση της απόφασης από την Ιερά Σύνοδο η πρόθεση αυτή ολοκληρώθηκε και τυπικά με την Εκκλησία της Ρουμανίας να εντάσει στο Αγιολόγιο της το Όσιο Ιωσήφ, τον οποίο ευλαβούνται ιδιαίτερα οι Ρουμάνοι. Η οσιακή μορφή του Οσίου Ιωσήφ που αποτέλεσε την φύτρα για την πνευματική αναγέννηση του Αγίου Όρους τον περασμένο αιώνα, συνεχίζοντας την μακραίωνη ησυχαστική παράδοση, αναμένεται να αγιογραφηθεί και στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους κατόπιν σχετικού αιτήματος που είχε υποβάλει η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Συγκεκριμένα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας συνήλθε την Τρίτη 4 Ιουλίου, στην αίθουσα “Πατριάρχης Θεόκτιστος” της Πατριαρχικής Κατοικίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Μεταξύ των αποφάσεων της προέβη στην εκλογή δύο Βοηθών Επισκόπων καθώς και στην αναγραφή στο Αγιολόγιο της Αγίας Κασσιανής της Υμνογράφου, του Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς και του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Δείτε περισσότερα εδώ: www.orthodoxianewsagency.gr